Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera Deputaţilor va restitui sumele alocate Palatului Parlamentului până în 1989 şi nefolosite

Joi, 24 Ianuarie 2008 (18:08:31)


Camera Deputaţilor va restitui la buget fondurile alocate înainte de anul 1990 pentru finalizarea lucrărilor la Palatul Parlamentului, dar neutilizate, suma urmând să fie stabilită de o comisie formată din reprezentanţi ai Camerei, ANAF şi Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei.
  Comisia de lichidare a patrimoniului fostului Partid Comunist Român a stabilit că pentru plata materialelor, echipamentelor şi a altor bunuri necesare finalizării Palatului Parlamentului au fost acordate, în avans, sume de 1,31 miliarde de lei, date incluse în Hotărârea de Guvern 372/1993, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

Până la 31 martie 2007, Consiliul Interdepartamental a certificat punerea în operă în cadrul obiectivului de investiţii Palatul Parlamentului sau preluarea în gestiunile Camerei Deputaţilor de materiale şi bunuri reprezentând 87% din total avans, restul de 13% reprezentând avans rămas de justificat.

Conform proiectului de lege, operaţiunile legate de regularizarea sumei de 168,85 milioane de lei, în preţuri valabile în 1989, rămasă de justificat din avansurile prevăzute în HG 372/1993, vor fi realizate de Camera Deputaţilor, cu avizul Consiliului Interdepartamental.

Sumele nejustificate primite anterior anului 1990 şi care trebuie restituite bugetului de stat vor fi actualizate cu indicele preţului de consum, se menţionează în proiect.

Comisia care va inventaria materialele de construcţii, echipamentele, instalaţiile şi sumele nejustificate din avansurile primite va fi compusă din şapte membri, printre care câte doi reprezentanţi ai celor trei instituţii implicate - Camera Deputaţilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerul Lucrărilor Publice.

Materialele de construcţii, echipamentele, instalaţiile şi celelalte bunuri care nu mai pot fi preluate de către Camera Deputaţilor la obiectivul de investiţii "Palatul Parlamentului" vor fi valorificate sau casate. Fondurile astfel obţinute vor fi virate la bugetul de stat în termen de cinci zile de la data încasării contravalorii acestora.

Potrivit proiectului de lege, va fi alcătuită o altă comisie, compusă din 11 membri, pentru recepţia finală a lucrărilor realizate la fosta Casa Republicii.

Palatul Parlamentului are o suprafaţă desfăşurată construită de 330.000 metri pătraţi şi ocupă, din acest punct de vedere, locul al doilea la nivel mondial, în Cartea Recordurilor, după clădirea Pentagonului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera Deputaţilor va restitui sumele alocate Palatului Parlamentului până în 1989 şi nefolosite .
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camera Deputaţilor va restitui sumele alocate Palatului Parlamentului până în 1989 şi nefolosite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte