Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii nu trebuie să returneze subvenţiile UE dacă valoarea prejudiciului este sub 100 euro

Joi, 24 Ianuarie 2008 (17:06:16)


Fermierii nu trebuie să returneze subvenţiile din fonduri UE pentru plăţile la hectar dacă diferenţa între suprafaţa declarată şi cea reală are o valoare mai mică de 100 de euro, şi nu de 50 de euro cât era plafonul până în prezent, potrivit ministrului Agriculturii Dacian Cioloş.
  "Limita sumei pentru care nu se cere returnarea subvenţiilor de la fermieri a crescut de la 50 la 100 de euro. Deci, dacă sunt erori pe care fermierul le-a făcut în declaraţiile vis-a-vis de suprafaţă sau în respecarea anumitor condiţii de bune practici agricole şi erori, care nu afectează subvenţia cu mai mult de 100 de euro, atunci fermierii nu mai trebuie să returneze banii, dacă aceste erori sunt corectate", a declarat Cioloş, joi, într-o conferinţă de presă.

Fermierii pot solicita începând cu 2007 plăţi directe din fonduri UE pentru terenurile agricole, de circa 50 de euro pe hectar, şi plăţi complementare acordate de la bugetul de stat, prin cereri depuse la sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, în care se menţionează suprafaţa pentru care solicită fonduri.

Majorarea plafonului minim de la care se returnează subvenţia a fost aprobată în cadrul Consiliului miniştrilor Agriculturii din ţările UE, care a avut loc la Bruxelles la începutul acestei săptămâni.

O altă măsură adoptată a fost eliminarea condiţiei care obliga fermierii care solicită subvenţii pentru o anumită suprafaţă să demonstreze că deţin acel teren în exploatare de cel puţin zece luni pentru a avea dreptul la sprijin financiar.

Cioloş a mai precizat că a susţinut la această reuniune interesul României de menţinere a plăţii la hectar până cel puţin în 2013. El a solicitat totodată ca, în condiţiile în care după 2013 se elimină cota de lapte, să existe un mecanism de sprijin financiar pentru producătorii din zonele de munte care riscă să fie defavorizaţi.

Totodată, Cioloş intenţionează să îi invite în România pe miniştrii de resort din ţările membre UE din Europa Centrală şi de Est pentru a discuta despre armonizarea punctelor de vedere referitoare la legislaţia europeană.

"Am intenţia ca undeva în luna aprilie să organizez în România, cu miniştrii agriculturii din Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Bulgaria, o discuţie informală pentru a încerca să ne armonizăm poziţiile pe punctele de interes comune, având în vedere că din luna mai se va discută la Bruxelles pe proiectele de regulament ale Comisiei Europene", a spus Cioloş.

Miniştrii Agriculturii din ţările UE au aprobat, luni, modificarea regulamentului care vizează condiţiile de plată ale subvenţiilor către agricultori care a vizat decalarea anumitor termene începând de la care agricultorii, inclusiv cei din România, vor trebui să respecte condiţiile legate de protecţia mediului, de siguranţa alimentară şi de sănătatea animală.

Astfel cerinţele de mediu pe care trebuie să le îndeplinească fermierii din România urmează să intre în aplicare din 2012, în loc de 2009, iar condiţiile referitoare la siguranţa alimentară şi bunăstarea animalelor vor fi obligatorii din 2014, faţă de termenul iniţial de 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii nu trebuie să returneze subvenţiile UE dacă valoarea prejudiciului este sub 100 euro.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii nu trebuie să returneze subvenţiile UE dacă valoarea prejudiciului este sub 100 euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte