Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La indigo

Sucevenii, peste 1.000, blocaţi din nou în Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tensiunile continuă. Protestele celor câteva sute de persoane care au blocat marţi după-amiază drumul care face legătura între Suceava şi Cernăuţi au continuat şi ieri.

Între orele 15.00-18.00, drumul a fost blocat din nou de cetăţeni ucraineni, cei mai mulţi dintre aceştia fiind etnici români. Dacă marţi protestul s-a desfăşurat la circa doi kilometri de graniţă, ieri nemulţumiţii s-au mutat la mai puţin de un kilometru de Punctul de Trecere a Frontierei Siret - Porubnoe.

La fel ca şi în prima zi de protest, câteva sute de autovehicule, în care se aflau peste 1.000 de români care se întorceau de la cumpărături de la Cernăuţi, au rămas prinse în trafic aşteptând deblocarea şoselei.

„Am stat în maşină şi am aşteptat. Nu am avut de ales. Noroc că nu ne-au ţinut vameşii ucraineni şi români prea mult, că altfel pe lângă cele trei ore cât am stat blocaţi mai pierdeam alte câteva ore ca să facem toate formalităţile”, a declarat unul dintre sucevenii care se întorcea ieri de la Cernăuţi.

Potrivit oamenilor care au aşteptat rezolvarea crizei, coada de maşini formată a trecut de un kilometru.

 

Consulul general al României la Cernăuţi: „Legat de taxa de viză, nu am ce promite”

Principala nemulţumire a protestatarilor este legată de faptul că românii nu mai au nevoie de viză, în timp ce cheltuielile cetăţenilor ucraineni pentru obţinerea vizei de intrare în România au crescut nejustificat de mult.

Conform datelor furnizate de Consulatul României la Cernăuţi, taxa de viză în regim normal este de 55 de dolari, iar în regim de urgenţă de 105 dolari.

Contactat telefonic, consulul general al României la Cernăuţi, profesorul Romeo Săndulescu, a declarat că majoritatea celor care au participat la protest fac parte din „grupul de precupeţi care transportă produse dintr-o parte în alta şi agită spiritele fără sens”.

În încercarea de a detensiona situaţia, autorităţile de la Cernăuţi au stabilit o întâlnire pentru astăzi. La discuţii vor participa reprezentanţi ai Administraţiei Regionale Cernăuţi, pe de o parte, şi 20 de persoane din partea nemulţumiţilor. De asemenea, la întâlnire va fi prezent şi consulul general al României la Cernăuţi.

„Legat de taxa de viză nu am ce să le promit. Tarifele nu au fost stabilite de România, aşa că tot ceea ce le pot spune este că avem în pregătire un acord bilateral între România şi Ucraina privind micul trafic de frontieră, care va stipula o serie de facilităţi pentru persoanele care locuiesc în vecinătatea celeilalte ţări”, a precizat profesorul Romeo Săndulescu.

 

14 categorii de persoane, scutite de la taxa pentru viză

Referitor la nemulţumirile legate de vize, consulul general al României la Cernăuţi a arătat că există 14 categorii de persoane care beneficiază de facilităţi. Printre persoanele care nu sunt nevoite să achite taxa de viză se numără copiii sub 18 ani, pensionarii, persoanele care se ocupă de proiecte transfrontaliere, cei implicaţi în activităţi culturale sau sportive, dar şi elevii sau studenţii.

Şi preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, Dumitru Morhan, care a discutat cu protestatarii şi ieri şi alaltăieri, crede că aceştia exagerează şi că există facilităţi suficiente pentru persoanele care doresc să obţină gratuit viză de intrare în ţara noastră.

 

Prefectul Onofrei cere informaţii de la Consulatul General al Ucrainei la Suceava

Şi prefectul de Suceava, Orest Onofrei, s-a arătat interesat de problemele apărute pe teritoriul ucrainean. Onofrei a spus că a solicitat Consulatului General al Ucrainei la Suceava precizări privind acest incident şi dacă a fost soluţionat, arătând că populaţia trebuie să ştie dacă are pe unde trece dacă intră în Ucraina prin PTF Siret, acesta fiind şi singurul punct rutier internaţional din zonă.

El a arătat că după aderarea României la UE traficul prin PTF Siret a crescut de zece ori şi că este important ca cei care călătoresc în Ucraina să ştie dacă pot ajunge unde doresc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, peste 1.000, blocaţi din nou în Ucraina.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Sucevenii, peste 1.000, blocaţi din nou în Ucraina4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo carmolistule trimis de
(24 ian 2008, 14:55:43
Zi-i ba boule Bucovina de Nord, te mai ca*i atata cu Ucraina. Ce-i aia Ucraina?
2.   Constatari trimis de
(24 ian 2008, 15:30:54
Esti tare Camilo
2.1  RE: Constatari trimis de
(24 ian 2008, 17:13:33
si eu care ma bucuram ca am scapat de camil al nostru bulendrosu,apropo pe unde ai fost prin congo sau n-ai avut acces la internet?Si ce-o mai fi si aia bucovina?Sau astea-s amintiri din epoca de argint ca in cea de aur da .. .nu mai ca nu are rost.
2.2  RE: Constatari trimis de
(24 ian 2008, 22:21:47
Bucovina e un pamant sfant hacuit din trupul Romaniei Mari de cizma bolsevica a lui Stalin.Dar se vede ca sunt destui ANALFABETI ai istoriei si destule canalii care pentru un pumn de ruble or HRIVNE ucrainene ar fi in stare sa nege dreptul romanilor la a-si REALIPI pamantul sfant al Bucovinei de nord la Tara Mama.Stramosii mei isi dorm somnul de veci in cimitirele CErnautiului.Iar cateva mii de bucovineni care au refuzat sa fie deportati in Siberia au inrosit cu sangele lor in 1944 zapada dintr-o padure de mesteceni de langa acelasi Cernauti.Locatia groapii comune in care criminalii rusi le-au umplut gurile cu pamant este tinuta la secret de kaghebistii care conduc acest stat artificial numit Ucraina.

"Si ce-o mai fi si aia bucovina?"

Un pamant aparat sute de ani de fratii tai romani CANALIE!

MOARTE RUSIEI!
3.   Pailandist trimis de
(24 ian 2008, 17:43:21
mai pailandistule bucovina este ca si banatu ca si bavaria ca si catalania o regiune de pe glob ca si regatu mai regatene
3.1  RE: Pailandist trimis de
(24 ian 2008, 22:40:15
pentru egal; mai bine te recomadai EGAL= ZERO .Dupa cit de prost te dai iti sugerez sa te duci sa te arunci in apele reci ale Prutului ,dar nu uita sa-ti legi o greutate ca nici apa nu primeste orice dobitoc
4.   Bucovina noastra trimis de
(24 ian 2008, 17:50:04
Trebuie sa treci printr-o scoala ca sa stii ca Bucovina este a romanilor, ca face parte din Romania dar ne-au furat-o altii !
5.   Pentru egal trimis de
(24 ian 2008, 22:24:16
bai boule,mai uitate prin cartile de istorie si ai sa stii ce este Bucovina,sau poate esti vreun regatean prost!!!!!!????
6.   Prntru egal trimis de
(24 ian 2008, 22:26:55
un regatean prost ca multi altii care s-a oplosit pe meleagurile bucovinene si continuie sa manance la rahat??!!!!!
7.   Lemnul jamului trimis de
(24 ian 2008, 22:58:14
sandrinio, esti jenant. titlurile sint foarte importante. mai gindeste-te cind extragi titlul. corect ar fi fost "suceveni, peste 1000, ...". la carte, baiatu'!
8.   Dulce bucovina trimis de
(25 ian 2008, 11:03:21
pentru STRAJERUL si ceilalti: sunteti jalnici, e o problema f importanta iar voi mancati rahat cu carul, sa mergi ila Cernauti nu inseamna sa te duci la bazar sau dupa votca.

Problema e ca niste jalnici graniceri UA si niste lichele de politisti de frontera UE din RO au starnit rahatul asta.

Este jenant sa-i vezi cu mana intinsa ca pe cersetori la semafor sau bariera CFR, printre masini pentru 10 grivini, 2 dolari pe vamesii si granicerii UA sau 5 euro pe analfabetii de politistii de friontiera din RO

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte