Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Civilizaţie

Servicii funerare pentru animalele de companie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au animale de companie se confruntă cu o serioasă problemă atunci când câinele, pisica, hamsterul sau canarul care le-a fost prieten o viaţă îşi dă obştescul sfârşit.

Cei care stau la casă recurg de obicei la varianta de a-şi înmormânta animalul sau pasărea preferată în grădină, dar cei de la bloc sunt nevoiţi să apeleze la tot felul de improvizaţii pentru a găsi un loc de odihnă pentru pisica sau câinele care le-a înseninat viaţa.

Pentru astfel de situaţii, firma Super Star din Rădăuţi a găsit soluţia. Proprietarul firmei, Marcel Rusu, ne-a declarat că pentru animale de companie oferă servicii “funerare” complete: animalul mort este preluat de una dintre maşinile Super Star, este adus la sediul din Rădăuţi şi incinerat.

În cazul în care proprietarul animalului doreşte să păstreze cenuşa, aceasta îi poate fi dată fie într-o cutie de risc biologic, închisă ermetic, fie chiar într-un sicriu mic, dacă proprietarul vrea să o îngroape. Modelul de sicriu este ales împreună cu proprietarul animalului, în funcţie de preferinţele acestuia.

 

Costul incinerării este în funcţie de greutatea animalului

Indiferent pentru care variantă optează, costul este acelaşi: 20.000 de lei vechi/ kg, la care se adaugă 18.000 de lei vechi/ km, în cazul în care cadavrul nu este adus la firmă de proprietar, ci este luat de acasă de o maşină dotată cu instalaţie de frig, a Super Star.

Deci incinerarea unui câine de circa 10 kg costă 200.000 de lei vechi dacă proprietarul duce el cadavrul la Rădăuţi şi 1,6 milioane de lei dacă apelează la transport specializat.

Conform lui Marcel Rusu, anul trecut la firma sa au fost incineraţi circa 200 de câini, din Suceava şi Botoşani, dar numai doi au fost aduşi de proprietari.

“Oamenii au vrut să fie corecţi faţă de animalele lor, n-au vrut să le îngroape sau să le arunce pe cine ştie unde”, a spus Marcel Rusu.

 

Primăriile plătesc greu facturile la incinerare

Tot la firma rădăuţeană s-au mai incinerat 70 de cadavre de vaci şi 40 de cai, cele mai multe aduse de primării.

Cu unele dintre acestea Super Star nu a avut chiar cea mai bună colaborare, fiind nevoită să acţioneze în judecată 8 primării pentru a-şi recupera banii.

Sumele pe care le aveau de plătit erau cuprinse între 8 şi 60 de milioane de lei vechi, cu o medie de 10 milioane de lei.

“În urma proceselor, au plătit toate. Mai avem de recuperat banii de la Primăria Bălăceana, care trebuie să ne dea 8,8 milioane de lei, cu tot cu transport. Factura este din martie 2007, probabil pentru o vacă pe care au adus-o la noi”, a mai spus Marcel Rusu.

Pasul următor pentru înmormântarea civilizată a animalelor de companie este înfiinţarea unui cimitir în care proprietarii să îngroape cenuşa animalelor lor.

Legislaţia europeană nu mai permite înhumarea cadavrelor de animale decât în condiţii cu totul şi cu totul speciale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Servicii funerare pentru animalele de companie.
 Vizualizări articol: 2965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Servicii funerare pentru animalele de companie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(24 ian 2008, 11:36:56
In sfarsit un serviciu foarte util iubitorilor de animale!!

Este un lucru de bun simt si ma bucur enorm ca s-a gandit cineva si la acest aspect trist dar inevitabil din viata celor care nu cuvanta!!!

Incaodata felicitari!!!
2.   Pe cand un cimitir ? trimis de
(24 ian 2008, 15:26:32
Pe cand un cimitir pentru animale ?

Nu s-a gandit nimeni ?
3.   Exceptional!! trimis de
(24 ian 2008, 17:17:06
Felicitari firmei din Radauti. In sfarsit ne aliniem la normele europene, dar mai ales la BUN SIMT fata de aceste fiinte care ne bucura cu atata devotament existenta si care merita toate onorurile cuvenite. BRAVO, BRAVO si iar BRAVO!
4.   Daca stiam..... trimis de
(24 ian 2008, 18:58:57
In dec 2006 mi-a murit un pekinez care a crescut inpreuna cu copii mei timp de 14 ani si citeva luni.Nu eram in tara si nu ma vazuse de 2 ani de zile,voiam sa fac asa ceva ca sa pot sa-l am aproape....sotia nu a gsit nimik de genul asta sau nu a stiut unde sa caute.Chestia e ca voiam sa dau 500(cinci sute) de euro pentru o treaba ca asta si o mie de euro ca sa-l inpaiez ca pe animalele de la muzeu.Banii nu au nici o valoare cind pierzi un suflet drag tie>bravo voua,o idee super...
5.   Mda.....pt DAN trimis de
(24 ian 2008, 21:35:02
Dane.....dar te`ai gandit ca poate cu cei 500 euro ajutai o familie saraca sa nu moara de foame?.....si acum imi vei spune ca faci ce vrei cu banii tai!....nu?......PACAT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte