Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoica: CC poată spune doar dacă motivele invocate de preşedinte în cazul Nicolai sunt justificate

Joi, 24 Ianuarie 2008 (18:18:03)

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, că cererea Guvernului adresată Curţii Constituţionale ignoră realitatea, pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a refuzat să o numească pe Norica Nicolai ca ministru al Justiţiei, ci a cerut o altă nominalizare pentru anumite motive.
  "Cererea Guvernului ignoră realitatea. Preşedintele nu a refuzat pur şi simplu să o numească pe Norica Nicolai – deci nu este vorba de exercitarea arbitrară a unui drept de veto – ci a ţinut seama de o decizie anterioară a Curţii Constituţionale, pronunţată în legătură cu aceeaşi problemă, în care s-a arătat că preşedintele are dreptul să ceară premierului să facă o altă nominalizare, în măsura în care există motive justificate", a precizat, pentru MEDIAFAX, Valeriu Stoica.

Liderul democrat-liberal a susţinut că şeful statului a procedat "exact" potrivit deciziei anterioare a Curţii Constituţionale.

"Singura chestiune pe care poate să o facă Curtea pe această sesizare este să aprecieze dacă motivele invocate de preşedinte sunt justificate", a arătat Stoica.

Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constituţională pentru refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a accepta nominalizarea Noricăi Nicolai ca ministru al Justiţiei, printr-o scrisoare transmisă de către premierul Călin Popescu Tăriceanu în care se solicită Curţii să constate că acest refuz este neconstituţional.

"Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a transmis astăzi (joi - n.r.) preşedintelui Curţii Constituţionale o sesizare prin care se solicită Curţii să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională, în sensul art.146, lit.e din Constituţie, între Guvernul României şi Preşedintele României, cauzat de refuzul preşedintelui de a da curs propunerii înaintate de primul-ministru cu privire la numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a doamnei Norica Nicolai. Se solicită Curţii Constituţionale, în numele Guvernului României, să constate că refuzul Preşedintelui României de a o numi pe doamna Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei este neconstituţional", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Vicepreşedintele liberal Norica Nicolai a fost nominalizată de PNL pentru postul de ministru al Justiţiei la sfârşitul anului trecut, dar preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze decretul de numire, invocând activitatea profesională anterioară a acesteia. Premierul Tăriceanu a anunţat că îşi menţine propunerea, iar Norica Nicolai a declarat că nu va renunţa la acest post.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stoica: CC poată spune doar dacă motivele invocate de preşedinte în cazul Nicolai sunt justificate .
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stoica: CC poată spune doar dacă motivele invocate de preşedinte în cazul Nicolai sunt justificate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte