Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu şi Tăriceanu, în hore separate la Iaşi, preşedintele fiind asaltat de mulţime

Joi, 24 Ianuarie 2008 (14:31:47)

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au prins în hore separate, joi, la Iaşi, şeful statului fiind asaltat de mulţimea prezentă la manifestările prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române, transmit corespondenţii MEDIAFAX.
  După terminarea discursurilor, a ceremonialului religios şpi a parăzii militare, şeful statul şi premierul au coborât de pe podium, Băsescu îndreptându-se spre mulţime, iar Tăriceanu rămânând pe loc. În timp ce preşedintele dădea mâna cu simpatizanţii şi se fotografia cu aceştia, Tăriceanu s-a prins în Hora Unirii care a început să se formeze în acordurile fanfarei, alături de membri ai Cabinetului şi de alţi politicieni. Fiind în mijlocul mulţimii, Băsescu a iniţiat o altă horă a Uniriii, alături ce oamenii care-l înconjurau.

După ce a jucat Hora Unirii, Băsescu a fost luat de maşina oficială cu care venise şi a mfost dus la aeroport, de unde urma să plece spre Focşani.

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit şi fluierat, joi, în Piaţa Uniririi, din municipiul Iaşi, la începutul discursului pe care urma să-l rostească şi a replicat imediat, criticând "politizarea" evenimentului, însă aceste manifestări s-au repetat şi la finalul discursului său.

În timpul discursului rostit în Piaţa Unirii, Băsescu a vorbit despre semnificaţia Unirii Principatelor, spunând că se împlinesc 159 de ani de la eveniment, deşi în realitate se aniversează 149 de ani.

Înaintea rostirii discursurilor, preşedintele Băsescu şi premierul au schimbat câteva cuvinte. Însă, după ce şi-au rostit discursurile, cei doi au stat cu spatele unul la celălalt.

Câteva sute de persoane s-au aflat, joi, în Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi, la manifestările prilejuite de împlinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Române, printre acestea fiind simpatizanţi PNL, PDL şi PSD, care aveau baloane cu însemnele partidelor.

Întreaga piaţă a fost pregătită de sărbătoare, angajaţii Primăriei au arborat încă de miercuri seară steaguri tricolore imense pe blocurile care mărginesc piaţa, inclusiv pe spaţiile verzi şi au adus ghivece imense cu arbuşti care au fost amplasate în întreaga piaţă. De asemenea, zona Pieţei Unirii şi străzile adiacente au fost curăţate şi chiar plombate şi au fost montate coşuri de gunoi şi bănci noi. În cursul zilei de miercuri, zona a fost măturată de angajaţii firmei de salubritate a oraşului la fiecare jumătate de oră.

La Primăria Iaşi, joi dimineaţă a avut loc o dezabatere privind evenimentul istoric care a marcat Unirea din 1859, în prezenţa liderului social-democrat Ion Iliescu şi la care era aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Tăriceanu, în hore separate la Iaşi, preşedintele fiind asaltat de mulţime .
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Tăriceanu, în hore separate la Iaşi, preşedintele fiind asaltat de mulţime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte