Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Alegeri la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se află în plin proces de depunere a candidaturilor şi de alegere a şefilor de catedre, a decanilor, prodecanilor, secretarilor ştiinţifici şi a rectorului.

Depunerea dosarelor de candidatură a debutat la jumătatea acestei luni, cu cele pentru şefii de catedre, şi se va finaliza pe 14 martie 2008, când Senatul universităţii va valida sau invalida candidaturile depuse.

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat că „este pentru prima oară în istoria universităţii când alegerile se fac prin depunere de candidaturi”. Potrivit prorectorului Ardeleanu, până în acest an tot colectivul didactic propunea anumite persoane, iar Senatul decidea.

„Încercăm să ne aliniem normelor europene şi să dezvoltăm calitatea”, a spus Sanda Maria Ardeleanu. Aceasta a mai precizat că toate dosarele depuse, care conţin programul managerial al candidaţilor şi curriculum vitae, vor fi făcute publice şi postate pe pagina de Internet a Universităţii Suceava.

Pe 25 februarie se vor finaliza şi valida alegerile şefilor de catedre din cadrul universităţilor, urmând ca pe 26 februarie să aibă loc alegerea decanilor, prodecanilor şi secretarilor ştiinţifici.

Alegerea rectorului, a prorectorilor şi a secretarilor ştiinţifici din Senat se va face pe 11 martie 2007.

Întregul proces al alegerilor se va finaliza pe 14 martie, prin validarea Senatului, şi tot în aceeaşi zi, rezultatele vor fi transmise la MEdCT.

Potrivit legii, rectorii universităţilor pot ocupa această funcţie pentru două mandate. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Adrian Graur, încheie primul său mandat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegeri la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegeri la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Manager trimis de
(24 ian 2008, 11:50:31
D-ul profesor A. Graur a dovedit ca este un foarte bun manager si a reusit sa realizeze multe pentru universitatea suceaveana in doar 4 ani.

Cred ca d-ul Lungu ar avea multe de invatat de le d-ul profesor Graur!
2.   Alegeri trimis de
(24 ian 2008, 12:50:29
Intr-adevar, Dl. Graur este un manager deosebit, datorita d-lui campusul universitar arata asa. Sper sa fie reales. Un om cu un caractwer deosebit, bun conducator, serios, merita sa ramina in continuare.
3.   Cel mai tare trimis de
(24 ian 2008, 13:51:27
Este cel mai bun rector care la avut universitatea pana acum. Bravo domnule rector sunteti un model pentru noi toti. Speram sa puteti inaugura si noul campus peste 4 ani.

Pacat ca sunt prea putini ca dumneavoastra.
4.   Gospodar bun si cu mana in sac doar pana la cot trimis de
(24 ian 2008, 14:45:03
" Potrivit legii, rectorii universitatilor pot ocupa aceasta functie pentru doua mandate. Rectorul Universitatii ,,Stefan cel Mare" din Suceava, Adrian Graur, �ncheie primul sau mandat. "

nu sar astia cu dosaru sau a cotizat graur unde trebe sa mai aiba vo 4 ani de liniste

5.   Felicitari trimis de
(24 ian 2008, 15:36:43
Chiar daca ar fi vreun dosar, nu stiu cat ar conta. Ce a facut dl. Graur pentru universitate in ultimii ani nu ar fi reusit altii. Si chiar daca ar fi implicate criterii politice, din nou nu conteaza, pentru ca asa merg lucrurile si in romania, ca peste tot in lume; doar ca spre deosebire de altii favorizati de mediul politic, el chiar face ceva. Nu atribuie licitatii pe "ochi frumosi", urmareste evolutia proiectelor pana se finalizeaza, refuza contractorilor treaba facuta de mantuiala, atrage proiecte de cercetare, se ocupa de imaginea universitatii, etc. Felicitari, de la un fost student.
6.   Eu nu vad ce a facut??? trimis de
(24 ian 2008, 16:37:33
Sunt student de 2 ani in Sv si nu vad ce a facut dl. Graur? Imi spuneti si mie sa ma bucur si eu ? Am impresia ca inca ma aflu intr-o universitate comunista cu geamuri termopan. Ce ar trebui sa imbunatateasca dl. Graur ar fi calitatea invatamantului superior, dar e la fel de prosta calitatea k pe vremea lui Ceasca. Cand un student din Iasi sau Bucuresti sau Cluj o sa aleaga Universitatea din Suceava abia atunci poti sa spui ca a facut ceva. PS: cat a costat articolul? ce a facut Graur? de la PSD parca nu ? Iar tinerilor cu intentii bune nu le mai dati in cap dl Graur..
6.1  RE: Eu nu vad ce a facut??? trimis de
(24 ian 2008, 19:12:55
Pai daca nu vezi nimic, e cazul sa mergi la un control la ochi. Schimbarile se vad si ziua si noaptea, totul este sa ai vederea cat de cat buna.In cazul in care cunosti laboratoare mai bine dotate ca marea majoritate a laboratoarelor de la usv, la alte universitati, sa ne dai si noua exemple, ca sa mergem acolo sa studiem.In rest, bafta in sesiune !P.S. Si nu uita de ochelari !
7.   X trimis de
(24 ian 2008, 17:09:34
nu cred ca cel mai important este cum arata campusul ci ceea ce se intampla in interior... profesori depasiti care isi umilesc studentii, care le cer spaga si cel mai grav profesori care fac avansuri studentilor!si toat estea in frumosul nostru campus!
7.1  RE: X trimis de
(24 ian 2008, 19:10:13
Daca ti-a facut cineva avansuri si poti dovedi asta in instanta, baga un nume aici sa vedem si noi.

Daca nu poti produce dovezi, sunt doar niste vorbe in vant, aruncate asa aiurea ...
8.   Studenti lenesi trimis de
(24 ian 2008, 19:38:16
Nu calitatea invatamantului lasa de dorit, ci claitatea studentilor, care ar dori sa li se puna note pe ochi frumosi. Uitati-va mai bine in jur si vedeti tot ce s-a realizat in Universitate. Invatati voi mai mult si fiti studenti cu adevarat si o sa vedeti ca invatamantul o sa va ofere mult mai multe. Lasati lenea si comentariile in necunostinta de cauza.
9.   Rectificare trimis de
(24 ian 2008, 19:40:49
Am scris gresit un cuvant "calitatea studentilor" nu claitatea. Dar nu-i nimic avand in vedere ca studentii de azi nu stiu sa foloseasca nici cratima corect si alte cele greseala mea din neatentie e minora.
10.   Brava trimis de
(25 ian 2008, 00:18:01
Sunt un fost student de la Facultatea de Inginerie Electrica specializarea Calculatoare. Pe vremea cand eram student dl. Graur era decan acolo. Se vedea de la distanta ca aveam cele mai bune dotari din universitate!

De cand dl. Graur este rector, universitatea a evoluat fantastic.

Am facut concediul de sarbatori in tara si am ramas uimit de evolutia campusului.

Calitatea studentilor si a profesorilor depinde mult si de motivatia lor. Ce motivatie sa ai sa inveti calculatoare la Suceava daca singura oportunitate de angajare este ca vanzator la mall?

In Bucuresti, Timisoara, Cluj studentii invata mai mult pentru ca sunt siguri ca au posibilitatea sa aplice cunostintele la absolvire. Acolo in anul 3-4 trebuie sa fii prea slab sa nu reusesti sa te angajezi in domeniu.
10.1  RE: Brava trimis de
(25 ian 2008, 02:35:09
Foarte tare ultima parte a comentariului tau. Si eu care credeam ca a mai evoluat Suceava asta...

Totusi am si eu o oarecare intrebare: in afara de campusul ala, s-a mai schimbat ceva pe la Stefan? Oricum nu toti studentii stau in campus si cred ca ar trebui sa fie schimbari care sa fie resimtite de toata lumea, pentru ca taxele se colecteaza de la toata lumea (bineinteles , care este la "taxa").

Oricum USV-ul mai are mult pana departe (vorba cuiva). Prietenii stiu de ce...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte