Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furnizorii de bunuri şi servicii ar putea fi obligaţi să respecte principiul egalităţii de tratament

Joi, 24 Ianuarie 2008 (17:10:03)

Furnizorii de bunuri şi servicii ar putea fi obligaţi să ia în considerare respectarea egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în organizarea şi desfăşurarea activităţii lor, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, supsus, joi, dezbaterii publice pe site-ul MMFES.
  Aprobarea proiectului de ordonanţă de urgenţă, privind implementarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii şi furnizarea de bunuri şi servicii, este necesar pentru respectarea termenelor stabilite pentru România în vederea preluării normelor comunitare europene.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de act normativ reglementează în principal măsurile pentru aplicarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii şi, respectiv, la furnizarea acestora, domeniile şi categoriile de persoane (fizice şi juridice) cărora li se aplică prevederile ordonanţei, dar şi excepţiile de la aplicare, precum şi aspecte legate de apărarea dreptului la egalitate de tratament.

"Ca şi în directiva ale cărei prevederi le transpune în legislaţia naţională, în textul proiectului de ordonanţă de urgenţă sunt abordate şi aspecte legate de respectarea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte calculul actuarial în domeniul asigurărilor şi serviciilor financiare conexe", se arată în nota de fundamentare.

Totodată, actul normativ conţine prevederi referitoare la respectarea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte calculul actuarial în domeniul asigurărilor şi serviciilor financiare conexe, astfel că prestatorii de servicii din aceste domenii de activitate, împreună cu autorităţile care au responsabilităţi de autorizare, supraveghere şi reglementare în domeniul asigurărilor şi pensiilor private, vor trebui să ia în considerare, în desfăşurarea activităţii lor, aceste prevederi.

Potrivit proiectului de act normativ, dispoziţiile contrare principiului egalităţii de tratament în ceea ce priveşte accesul la bunuri şi servicii şi furnizarea de bunuri şi servicii din contracte sau din regulamentele interne ale întreprinderilor cu, sau fără scop lucrativ , ori ale societăţilor de asigurare, reasigurare vor trebui modificate în termen de şase luni de la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial al României.

"Autorităţile care au responsabilităţi de autorizare, supraveghere şi reglementare în domeniul asigurărilor şi pensiilor private se asigură că la elaborarea, după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, a oricăror reglementări legislative şi/sau administrative, vor lua în considerare respectarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi", se arată în nota de fundamentare.

Dacă proiectul de act normativ va fi adoptat în forma actuală , utilizarea elementului sex, ca factor în calcularea primelor şi beneficiilor, în cadrul serviciilor de asigurare şi a serviciilor financiare conexe, nu va mai putea să determine diferenţe în materie de prime şi beneficii pentru persoana asigurată, în toate contractele noi, încheiate după data de 21 decembrie 2007, dată de la care în toate statele membre trebuie aplicată directiva europeană.

"Sunt exceptate de la aplicarea prevederilor menţionate contractele care conţin diferenţe proporţionale în materie de prime şi beneficii pentru persoanele asigurate, încheiate cu respectarea condiţiilor legale", se mai arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul.

Potrivit documentului, în termen de cinci ani de la adoptarea ordonanţei de urgenţă, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi (ANES), va reglementa prin HG condiţiile aplicabile de la data de 21 decembrie 2012 contractelor de asigurare, pensii private şi servicii financiare conexe, în ceea ce priveşte utilizarea elementului sex ca factor în calcularea primelor şi beneficiilor.

"Societăţile care oferă servicii de asigurare, servicii financiare conexe şi pensii private au obligaţia să analizeze existenţa, în cadrul contractelor pe care le încheie, a oricăror costuri legate de sarcină şi maternitate, pentru persoanele asigurate, care determină diferenţe în materie de prime şi beneficii, în scopul eliminării acestora în termen de doi ani după intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se mai arată în nota de fundamentare a proiectului.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă va fi în dezbatere publică până pe 4 februarie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizorii de bunuri şi servicii ar putea fi obligaţi să respecte principiul egalităţii de tratament.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizorii de bunuri şi servicii ar putea fi obligaţi să respecte principiul egalităţii de tratament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte