Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


Resemnarea lui Vasile Blaga

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În weekendul care a trecut, agenţiile de presă ne-au adus la cunoştinţă că Vasile Blaga, unul dintre liderii PD-L, a ţinut o conferinţă de presă.

Fiind vorba de o întâlnire cu jurnaliştii din provincie, ştirea n-ar avea motive să ne surprindă.

Mai toţi politicienii şi-au făcut un tic din a sta de vorbă cu presa din localitatea spre care l-au dus paşii de la fine de săptămână.

Cea despre Vasile Blaga ne-a surprins însă.

Mai întâi prin faptul că fostul ministru de Interne nu e prea vorbăreţ în public. Identificat drept creierul organizatoric  al Partidului Democrat, Vasile Blaga a preferat să rămână departe de luminile rampei mediatice.

Informaţia ne-a surprins mai apoi prin declaraţia lui Vasile Blaga. Liderul PD-L a susţinut că, în eventualitatea unei victorii zdrobitoare a formaţiunii sale la scrutinul parlamentar din 2008, s-ar întoarce bucuros la cârma Ministerului de Interne.

După toate probabilităţile, alegerile generale vor avea loc în noiembrie 2008. Până la acest examen şi, prin asta, până la a se şti dacă PD-L va obţine dreptul de a face guvernul, mai e. Nici un politician – cel puţin din câte ştim noi – nu s-a pronunţat până acum în privinţa portofoliului dorit după posibila victorie a partidului său. Cu atât mai nedumeritoare e declaraţia lui Vasile Blaga cu cât domnia sa trece drept un om cu picioarele pe pământ. Nu de puţine ori până acum, în cadrul conducerii PD, Vasile Blaga a turnat apă rece peste entuziasmele juvenile ale colegilor săi.

Ce l-a apucat pe liderul PD-L? Răspunsul ni-l dau unele zvonuri, ajunse şi în presă, potrivit cărora Vasile Blaga şi-ar dori postul de premier.

O retrospectivă a activităţii publice de până acum a proaspăt înfiinţatului PD-L ne atrage atenţia asupra unui fapt interesant:

Singura voce care s-a auzit şi se aude dintre multele care alcătuiesc conducerea stufoasă a acestui partid e cea a lui Emil Boc.

Pe vremea când PD nu devenise PD-L, formaţiunea se exprima public prin multe voci: de la cea a lui Adriean Videanu până la cea a Sulfinei Barbu. Imaginea PD era cea de formaţiune condusă de o echipă.

Prin fuziunea cu PDL, Partidul Democrat beneficiază de un spor de personalităţi cu un serios exerciţiu al expunerii mediatice: Teodor Stolojan, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu.

Ne-am fi aşteptat ca noul partid să fie prezent mediatic printr-o multitudine de personalităţi.

Iată-l însă redus la Emil Boc.

PD-L e însă un partid condus autoritar de la  Cotroceni. Emil Boc nu e o personalitate capabilă să-i lase în umbră pe ceilalţi doar prin propriile forţe.

Singularitatea sa în materie de expunere mediatică e, mai mult ca sigur, efectul unei comenzi venite de la Palatul prezidenţial.

Îl pregăteşte Traian Băsescu pe Emil Boc pentru postul de premier?

Da, dacă ne gândim că, speriat ca nu cumva Traian Băsescu să-l suspecteze de zădărnicirea planurilor sale, Vasile Blaga a socotit că trebuie să declare că moare să fie ministru de Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Resemnarea lui Vasile Blaga.
 Vizualizări articol: 3344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Resemnarea lui Vasile Blaga3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cristoiu in slujba lui Voiculescu si Patriciu trimis de
(24 ian 2008, 17:15:27
Se vede de la o posta incercarea de manipulare si aruncare cu noroi in PDL a numitul Cristoiu, slujbas de baza a lui Voiculescu si Patriciun. Nu e vorba de resemnare. Pur si simplu omul isi cunoaste valoarea si o recunoaste si pe a celorlalti.

Eu imi doresc un guvern cu Stolojan primministru, Blaga la interne, Videanu la finante, Flutur la agricultura, Macovei la justitie, Boureanu la tineret si sport s.a.m.d. Fata de guvernul prezent ar fi de 100 de ori mai competent si mai eficient. Iar PSD-ul daca ar face guvernul nu s-ar ocupa decat de furat la greu.

Basescu stie sa puna oameni potrivit la locul potrivit. Vezi cazul directorilor de servicii secrete. Nu are orgolii ascunse asa cum tot incercati sa creeati impresia.
1.1  RE: Cristoiu in slujba lui Voiculescu si Patriciu trimis de
(25 ian 2008, 09:13:12
MAI BAIETE , MAI ADI ,SARACU DE TINE,ESTI INDR-O GRAVA EROARE.CE PROPUI ROMANIEI? NISTE CATASTROFE ,NISTE ZSMECHERI CARE NU S- AU PREOCUPAT DECAT DE BUZUNARU PROPRIU , AFACERI BURSIERE , AFACERI CU MOARTEA GAINILOR SI NU NUMAI ,SAMSARI DE TERENURI IN SECTORUL 3??? .CLACATUL CARE NE- A LASAT BALTA SI NU A MAI VRUT SA FIE PRESEDINTE? SP[ECIALISTUL IN BORDURI, PARCURI SI GROPI.. DUCETI -VA UNDE O INTARCAT MUTU IAPA ,CU TOT CU HARDAII, VOSTRII.
2.   La agricultura trimis de
(24 ian 2008, 18:45:01
La cat s-a imbogatit boureanu asta de cand este in politica merita sa detina portofoliul la agricultura sau poate in locul altui bourean pe nume de vosganian.Dar-ar boala in ei de pisicheri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte