Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai ar putea fi audiată ca martor în procesul lui Munaf

Joi, 24 Ianuarie 2008 (14:30:08)


Norica Nicolai ar putea fi audiată ca martor, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în procesul în care Mohammad Munaf este acuzat de terorism, după ce, joi, avocatul lui Ovidiu Ohanesian a formulat o cerere în acest sens.
  La termenul de joi, avocatul lui Ovidiu Ohanesian a făcut această solicitare în urma declaraţiilor date de Norica Nicolai cu privire la răpirea jurnaliştilor, după ce aceasta a fost propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

După ce stenogramele care redau discuţiile dintre Omar Hayssam şi procurorul Ciprian Nastasiu au fost făcute publice, Norica Nicolai a declarat că "profesorul" la care se face referire în cazul Hayssam este preşedintele Traian Băsescu. Senatorul liberal a adăugat că poate face o cerere pentru a avea acces la documente suplimentare legate de dosar, în baza certificatului ORNISS pe care îl deţine.

Norica Nicolai a participat în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Apărare a Senatului la ancheta în cazul Hayssam.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie în acest sens.

Totodată, avocatul lui Ohanesian a depus la instanţă documente conform cărora SRI ar fi muşamalizat acţiunea de contrabandă cu arme coordonată de Omar Hayssam.

Pe de altă parte, instanţa îl va cita din nou pe Mihai Stuparu, fostul ambasador al României în Irak, pentru ca acesta să fie audiat. Instanţa a primit o notă din partea Minsterului Afacerilor Externe (MAE) conform căreia Stuparu deţine încă funcţia de ambasador la Bagdad.

La termenul din decembrie, MAE comunicase instanţei adresele unde poate fi citat Mihai Stuparu şi faptul că misiunea acestuia ca ambasador în Irak s-a încheiat. Judecătorii dispuneau, în 13 decembrie, trimiterea unei adrese către Ministerul Afacerilor Externe în care solicită să se comunice dacă acesta mai este salariat al ministerului şi dacă nu, să indice adresa de domiciliu.

Mohammad Munaf a fost ghid pentru jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, răpiţi în 28 martie 2005, în Irak. Munaf a fost luat ostatic alături de aceştia timp de 55 de zile. El a fost arestat de armata americană după eliberarea lor, fiind bănuit de complicitate.

Munaf a fost judecat de un tribunal irakian şi condamnat la moarte, decizia fiind atacată de acesta cu recurs. Apreciind că nu a beneficiat de un proces echitabil, Munaf a sesizat justiţia americană. Curtea federală de Apel din Washington a considerat, în aprilie, că nu are nicio autoritate asupra lui Munaf, deoarece el este deţinut de o forţă internaţională şi condamnat de un stat suveran.

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis, în 7 decembrie, să accepte audierea cazului lui Mohammad Munaf. Cazul va intra pe rol cel mai probabil în perioada ianuarie-aprilie 2008, dar data exactă a audierii va fi stabilită până la sfârşitul acestui an, conform calendarului Curţii, potrivit Biroului de relaţii publice al Curţii Supreme a Statelor Unite.

Între timp, în 13 iunie, instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Omar Hayssam la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea celor trei jurnalişti. Recursul se judecă în prezent la instanţa supremă.

Omar Hayssam şi Mohammad Munaf au fost acuzaţi de iniţiere, constituire şi sprijinirea unei asocieri în scopul săvârşirii de acte de terorism prevăzute de articolul 35 din Legea 535/2004. Ulterior, instanţa a dispus judecarea separată a celor doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai ar putea fi audiată ca martor în procesul lui Munaf.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai ar putea fi audiată ca martor în procesul lui Munaf0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte