Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2008 - Anul XIII, nr. 19 (3700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Speranţe

Înghesuială la Casa de Pensii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava a fost luată, ieri, cu asalt de sute de persoane venite să depună documente sau să facă diferite plăţi la ghişeele instituţiei. Conducerea CJP Suceava explică această situaţie, care nu s-a mai întâlnit în acest an, prin faptul că, spre final de lună, se încheie termenul limită pentru diferite operaţiuni ce se efectuează prin Casele de Pensii.

„Foarte multe persoane aflate acum la ghişeele noastre au venit să se informeze cu privire la modificări legislative apărute la început de an. Majoritatea au venit să depună documente pentru a obţine ajutorul pentru soţul supravieţuitor, chiar dacă nu îndeplinesc condiţiile necesare, dar acest lucru îl află de la ghişeele Casei de Pensii”, a declarat directorul adjunct al CJP Suceava, Iulia Savu.

Aceasta a precizat că, din păcate, foarte mulţi suceveni, indiferent dacă este vorba despre persoane fizice sau juridice, se adresează Casei de Pensii în ultimele zile ale perioadei stabilite pentru diferite operaţiuni.

Astfel, aglomeraţie foarte mare s-a înregistrat la ghişeul unde se efectuează plata contribuţiilor de asigurări sociale, în baza contractelor sau a declaraţiilor de asigurat, operaţiune ce trebuie încheiată până în ziua de 25 a fiecărei luni. Nici angajatorii suceveni nu au fost mai harnici, ieri îngroşând coada la ghişeu pentru a depune, în termen util, declaraţiile nominale pentru angajaţi.

La un alt ghişeu s-au înghesuit şi pensionarii ce intenţionau să depună cereri pentru eliberarea biletelor de tratament balnear, în timp ce la ghişeul Decese. Ajutoare pentru urmaşi era acelaşi puhoi.

 

În ciuda vârstei, oamenii au manifestat înţelegere

Un motiv pentru care holul Casei de Pensii Suceava a fost, ieri, neîncăpător este şi faptul că instituţia este centru regional pentru lucrătorii migranţi.

Foarte multe persoane  au venit să ridice notificarea de respingere a emiterii formularului E101 pentru desfăşurarea activităţii în Germania.

Cu toate acestea, în ciuda vârstei înaintate pe care o au majoritatea celor nevoiţi să stea minute în şir la coadă, oamenii au manifestat înţelegere, spunând că „fiecare are ceva de întrebat, că n-o fi stând degeaba la coadă”.

Au fost şi persoane care şi-au pierdut răbdarea, considerând că „acest tratament este o bătaie de joc”.

Potrivit directorului Iulia Savu, numai în ultimele două săptămâni, CJP Suceava a înregistrat aproximativ 1.000 de cereri pentru obţinerea ajutorului de urmaş, iar în ultima lună, aproximativ 6.000 de cereri pentru bilete de tratament balnear.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înghesuială la Casa de Pensii Suceava.
 Vizualizări articol: 1144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Înghesuială la Casa de Pensii Suceava2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensii trimis de
(24 ian 2008, 15:31:36
Din cauza saracii se bulucesc la casa de pensii si a sistemului prost de calculare care se schimba de fiecare guvernare, pensionarii fiind masa de manevra a politicenilor.
2.   Nus parale!!!! trimis de
(24 ian 2008, 17:19:31
am ajuns la batranete sa-mi rup hainele stand la coada pt. niste nimicuri.asa ceva nu se intampla pe timpul lui repausatul.praf in ochi pt.........sa vina alegeriile

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mâncare de ouă cu crenvurşti 6 porţii - 45 minute 8 ouă10 crenvurşti3 cepe1 ardei gras4-5 roşii1 morcov100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul şi căliţi-le în 50ml ulei, 10 minute. Adăugaţi crenvurştii tăiaţi în felii... Citeşte