Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu îl contrează pe Băsescu: Problemele agriculturii - rezolvate la termen, fără sprijnul său

Marţi, 16 Octombrie 2007 (13:03:27)
"

Premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a contrat pe preşedintele Traian Băsescu în privinţa capacităţii Ministerului Agriculturii de a rezolva problemele de la APIA, arătând că acestea vor fi soluţionate în termenul stabilit de Comisia Europeană, fără a fi nevoie de intervenţia şefului statului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, şi după întâlnirea de marţi cu preşedintele PE, Hans-Gert Poettering, că problemele din agricultură nu se rezolvă prin "intervenţii politice" la Bruxelles, ci prin îndeplinirea angajamentelor asumate, arătând că este convins că România îşi poate respecta obligaţiile.

El a precizat că l-a informat pe şeful Parlamentului European despre problemele României în agricultură şi că l-a asigurat că România poate respecta angajamentele astfel încât să nu rişte activarea clauzei de salvgardare sau diminuarea subvenţiilor UE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat, luni, pe ministrul Agriculturii Dacian Cioloş, după ce acesta a depus jurământul de învestitură, de sprijinul său politic pentru a evita clauza de salvgardare.

El i-a cerut noului ministru ca sub mandatul acestuia să se înregistreze progrese în agricultură.

Şeful statului a apreciat, referindu-se la avertismentul Comisiei Europene, nu poate fi recuperat în 30 de zile ceea ce nu s-a făcut într-un an.

"În măsura în care veţi considera că dincolo de ceea ce vă voi informa că fac este nevoie de mai mult, vă rog să mă ţineţi la curent", i-a cerut preşedintele lui Cioloş.

Dacian Cioloş a declarat, luni, după depunerea jurământului, că speră să nu se ajungă la necesitatea sprijinului politic, menţionat de preşedintele Traian Băsescu, pentru evitarea aplicării clauzei de salvgardare în Agricultură.

Întrebat dacă îi va solicita sprijinul politic preşedintelui, Dacian Cioloş a răspuns că speră să nu se ajungă la necesitatea acestui sprijin politic.

El a spus că va încerca într-o primă fază evitarea activării clauzei de salvgardare şi finalizarea demersurilor pentru ca subvenţiile să poată fi acordate.

Cioloş s-a declarat optimist în legătură cu obiectivele asumate.

"În măsura în care veţi considera că dincolo de ceea ce vă voi informa că fac este nevoie de mai mult, vă rog să mă ţineţi la curent", i-a cerut preşedintele lui Cioloş.

România are la dipoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25% a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate, a avertizat, în 10 octombrie, Comisia Europeană.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu îl contrează pe Băsescu: Problemele agriculturii - rezolvate la termen, fără sprijnul său.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu îl contrează pe Băsescu: Problemele agriculturii - rezolvate la termen, fără sprijnul său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează