Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camerele de Comerţ nu mai vor avea acces gratuit la datele din Oficiul Registrului Comerţului

Marţi, 16 Octombrie 2007 (12:03:34)
"

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, propunerea de modificare a Legii Camerelor de Comerţ din România, acestea nemaiavând acces nelimitat şi gratuit la datele din Registrul Comerţului.

  Deputaţii au adoptat modificarea asupra Legii Camerelor de Comerţ, după ce preşedintele Traian Băsescu a solicitat reexaminarea actului normativ, motivând că unele prevederi intră în contradicţie cu legea reutilizării informaţiilor din instituţiile publice.

În forma adoptată de Parlament înaintea solicitării de reexaminare transmisă de şeful statului, articolul 48 al Legii Camerelor de Comerţ prevedea că Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi cele de pe lângă tribunale vor crea, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, condiţiile necesare pentru accesul nelimitat, gratuit şi permanent al Camerelor judeţene şi al Camerei Naţionale de Comerţ la toate datele necesare desfăşurării activităţii.

Băsescu a solicitat reexaminarea de către Parlament a acestei prevederi, argumentând că intră în contradicţie cu art. 4 alin.2 din Legea 26/1990, care prevede că Oficiul Registrului Comerţului este obligat să elibereze, pe cheltuiala persoanei care face solicitarea respectivă, copii de pe înregistrările efectuate în registru.

Şeful statului considera că punerea la dispoziţie, pentru Camerele de Comerţ, cu titlu gratuit, a informaţiilor din Registrul Comerţului ar putea crea şi inechităţi faţă de alte persoane juridice şi fizice, care ar trebui să plătească pentru aceleaşi informaţii.

De asemenea, preşedintele mai atrăgea atenţia asupra faptului că art. 48 din Legea Camerelor de Comerţ vine în contradicţie şi cu art.8 alin.1 din Legea 108/2007, a reutilizării informaţiilor din instituţiile publice.

El motiva, în solicitarea de reexaminare, că accesul nelimitat, gratuit şi permanent al Camerelor de Comerţ la baza de date a Oficiului Registrului Comerţului ar putea crea o bază de date alternativă a tuturor persoanelor fizice sau juridice care desfăşoară acte sau fapte de comerţ pe teritoriul României.

Senatul a aprobat, pe 9 octombrie, modificarea solicitată de preşedinte asupra Legii Camerelor de Comerţ.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, aceeaşi modificare, eliminând din lege prevederea conform căreia Oficiul Naţional al Registrului Comerţului pune la dispoziţia Camerelor de comerţ, cu titlu gratuit, nelimitat şi permanent, informaţiile din baza sa de date.

Votul final asupra acestei modificări urmează să fie dat la o viitoare şedinţă a Camerei. La dezbaterea pe articole, niciun partid parlamentar nu s-a pronunţat împotriva modificării solicitate de preşedintele Traian Băsescu.
 

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camerele de Comerţ nu mai vor avea acces gratuit la datele din Oficiul Registrului Comerţului.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camerele de Comerţ nu mai vor avea acces gratuit la datele din Oficiul Registrului Comerţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent