Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Nechifor propune ca şcoala din Păiseni să poarte numele suceveanului mort în Irak

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Liderul judeţean al tinerilor social democraţi, Cătălin Nechifo (foto), îi solicită public ministrului liberal al Educaţiei, Cristian Adomniţei, să facă demersurile nececare pentru ca şcoala generală din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, să poarte numele Ioan Grosaru, adică al suceveanului mort pe frontul din Irak la finele lunii trecute.  

Nechifor a declarat că este o datorie a actualului ministru al educaţiei să facă acest gest, arătând că sublocotenentul post mortem Ioan Grosaru este un erou al Sucevei.

„Este o datorie pe care domnul Cristian Adomniţei, sucevean în guvernul Tăriceanui II, ar trebui să o ducă la capăt, pentru că nu ştiu cât va mai fi ministru, pentru că se discută de o posibilă remaniere. Ar fi bine să se grăbească, pentru că în această situaţie poate să lase ceva  în urma lui, ceva mult mai important decât au reuşit până în prezent alţi miniştri suceveni în agricultură şi în alte domenii. Ioan Grosaru este un erou al Sucevei şi trebuie să ştim să-i preţuim memoria”, a explicat Nechifor.

Tânărul social democrat a precizat că a discutat cu familia lui Ioan Grosaru şi a aflat că acesta a scris o mulţime de poezii, arătând că este de datoria sucevenilor ca acestea să vadă lumina tiparului. Nechifor a spus că a constatat „o asemănare cutremurătoare între ceea ce a trăit Ioan Grosaru şi ceea ce a trăit Nicole Labiş, un erou al Sucevei care este de peste deal, din comuna Mălini”.

„Ultima poezie pe care a scris-o Nicoale Labiş chiar înainte de a muri se intitulează „Pasărea cu clonţ de rubin”. Ultima poezie pe care a scris-o Ioan Grosaru se numeşte „Pasărea de ceară”. Sunt două asemănări care mă cutremură şi înclin să cred că aceşti doi eroi ai Sucevei şi-au cunoscut destinul încă de pe când trăiau. Labiş a lăsat în urmă o operă literară bogată, pe care, din păcate, nu a putut să o vadă pusă în tipar atunci când trăia. La fel a făcut şi Ioan Grosaru, care are în spate foarte multă poezie pe care cred că e de datoria noastră să o ducem la lumina tiparului”, a mai spus Nechifor.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor propune ca şcoala din Păiseni să poarte numele suceveanului mort în Irak.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor propune ca şcoala din Păiseni să poarte numele suceveanului mort în Irak0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează