Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice

Marţi, 16 Octombrie 2007 (13:06:48)
"

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom va prelua activităţile de servicii petroliere desfăşurate de Petromservice, a anunţat, marţi, autoritatea de reglementare.
  "În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice", se arată într-un comunicat al Consiliului, transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Activităţile preluate constau în servicii de reparaţii sonde, mentenanţă, foraj şi transporturi desfăşurate de Petromservice prin intermediul activelor, stocurilor, clădirilor şi terenurilor aferente, precum şi a unor contracte încheiate cu terţii legate de aceste servicii, se mai precizează în comunicat.

Petrom a încheiat la 18 septembrie un contract pentru achiziţia activităţilor de servicii petroliere ale Petromservice, pentru 328,5 milioane de euro, tranzacţia urmând să fie finalizată la începutul anului viitor, după primirea avizului din partea Consiliului Concurenţei.

Potrivit Petrom, tranzacţia va fi aprobată de autoritatea de reglementare până la sfârşitul anului.

Petrom va prelua şi circa 9.800 de salariaţi ai Petromservice, iar integrarea serviciilor petroliere va duce la o reducere semnificativă a costului de producţie, de circa 1,5 dolari/baril echivalent petrol.

În urma tranzacţiei, Petrom va crea un nou departament, cel de servicii pentru explorare şi producţie, iar în următorii ani compania va investi circa 90 de milioane de euro în tehnologii şi echipamente, infrastructură şi aplicaţii IT.

Petromservice a fost înfiinţată în 2002, prin externalizarea unor servicii ale Petrom. Compania desfăşoară activităţi de servicii petroliere, precum şi în domeniul construcţiilor, şi este controlată de Asociaţia Salariaţilor Petrom.

Petrom a fost preluată la sfârşitul anului 2004 de către grupul austriac OMV, printr-o tranzacţie combinată de achiziţie de acţiuni de la stat şi majorare de capital, cu o valoare cumulată de 1,5 miliarde de euro.

În 2005, Petrom şi Petromservice au încheiat un contract, valabil până în 2012, care stabilea angajarea de către compania controlată de OMV a unui volum minim de lucrări în valoare de 180 milioane de euro, pentru 2006. Potrivit prevederilor contractuale, suma minimă era prevăzută să descrească, în fiecare an, cu 10%, până la finalizarea contractului.

În urma acordului încheiat în septembrie, contractul din 2005 va înceta odată cu finalizarea tranzacţiei şi integrarea serviciului preluat de la Petromservice în structura Petrom.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Petrom preia activităţi ale Petromservice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent