Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România-Suedia, 28-17, în primul meci la Cupa Mondială feminină

Marţi, 16 Octombrie 2007 (17:12:21)
"

Naţionala de handbal feminin a României a învins, marţi, reprezentativa similară a Suediei, cu scorul de 28-17 (13-5), în partida de debut din cadrul grupei B a Cupei Mondiale, de la Aarhus (Danemarca).

În minutul doi de joc, la scorul 1-0, după un gol al centrului Brădeanu, partida s-a întrerupt. Decizie normală, de altfel, pentru că jucătoarele suedeze au intrat pe teren cu un echipament în aceleaşi culori, galben-albastru, ca şi cel al adversarelor. Măsura a fost luată pentru a nu exista confuzii pe teren în timpul jocului, iar Suedia a trebuit să schimbe tricourile, pentru că România a fost considerată gazdă, având dreptul să-şi aleagă echipamentul. Neavând alt echipament la îndemână, până la urmă nordicele au îmbrăcat maiouri roşii peste tricourile iniţiale.

Sincopa de 10 minute nu le-a împiedicat însă pe elevele lui Gheorghe Tadici să impună un ritm de joc rapid şi să facă diferenţa pe tabelă, 5-1 (min. 8) şi 8-2 (min. 11). Din acel moment, pentru naţionala României obţinerea victoriei a devenit o formalitate, meciul transformându-se în unul de pregătire, înaintea partidelor mai dificile din grupa B, cu Franţa şi campioana europeană, Norvegia. După 13-5 la pauză, şi 18-7 (min. 37), România a încheiat partida cu scorul 28-17, însă jocul echipei noastre a avut de suferit în unele momente, mai ales în faza ofensivă.

De remarcat faptul că Suedia este învinsă pentru a doua oară în 2007 de naţionala antrenată de cuplul Tadici-Muşi, după ce în dubla manşă a barajului pentru calificarea la turneul final al CM din Franţa, România a dispus de adversara nordică, cu 25-16 pe terenul Suediei, remizând apoi, 24-24, pe teren propriu.

Marcatoarele echipei României au fost Elisei-Ardean 4 goluri, Maier, Brădeanu, Meiroşu şi Gîlcă, câte 3, Neagu, Gogârlă, Nechita, Manea şi Lecuşanu, câte 2, Luca şi Vădineanu, câte 1, în timp ce pentru naţionala Suediei cele mai multe goluri au fost marcate de Holmgren 4, Helgesson şi Eriksson, cu câte 3.

România face parte din grupa B a Cupei Mondiale şi va mai juca, miercuri, cu Franţa (ora 15.00), şi joi, cu campioana europeană en-titre, Norvegia (ora 19.00). Ambele partide vor fi transmise în direct de televiziunea sport.ro. Sâmbătă sunt programate semifinalele, iar duminică finala mică şi finala mare a competiţiei. Din grupa A fac parte echipele Rusiei, Ucrainei, Danemarcei şi Braziliei.

La ediţia a doua, din 2006, naţionala României a jucat finala Cupei Mondiale, în compania Rusiei, fiind învinsă, la limită, scor 29-28.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România-Suedia, 28-17, în primul meci la Cupa Mondială feminină.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România-Suedia, 28-17, în primul meci la Cupa Mondială feminină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent