Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu insistă pentru separarea temelor europene de politica internă la alegerile PE

Marţi, 16 Octombrie 2007 (11:50:09)
"

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a reluat, după discuţia de marţi cu preşedintele PE, Hans-Gert Poettering, ideea separării temelor europene de politica internă la dezbaterile pentru alegerile europarlamentare, arătând că toţi candidaţii trebuie convinşi să nu amestece aceste subiecte de discuţie.

El a apreciat că prezenţa la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului European va întări "necesitatea concentrării pe o dezbatere serioasă, pe teme europene", la alegerile din 25 noiembrie.

Şeful Guvernului a arătat că euroalegerile parlamentare nu creează, în general, "o mare atractivitate" pentru populaţie, fiind necesar un efort pentru ca dezbaterea politică să aibă în vedere probleme importante care să implice cât mai mulţi alegători, cu separarea temelor europene de politica internă.

"Trebuie să facem un efort pentru a convinge candidaţii să nu amestece două seturi de probleme diferite", a spus Tăriceanu.

Premierul Tăriceanu a declarat de mai multe ori că alegerile pentru Parlamentul European trebuie marcate de o dezbatere pe teme europene, şi nu de politică internă.

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat, luni seara, după întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că nu este împotriva cuplării unor euroalegeri cu un referendum pe o problemă naţională.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Băsescu despre un eventual referendum organizat în aceeaşi zi cu euroalegerile, preşedintele Parlamentului European a răspuns că a auzit că în România ar putea avea loc un referendum naţional pe 25 noiembrie în acelaşi timp cu alegerile pentru Parlamentul European.

"Nu ştiu cât se discută această posibilitate, decizia aparţine preşedintelui României şi este o întrebare pe care aţi fi putut să o puneţi şi preşedintelui României", a spus Poettering. El a adăugat că, din perspectivă europeană, nu este împotriva cuplării unor alegeri pentru Parlamentul European cu un referendum naţional.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat, luni, o scrisoare preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, precum şi liderilor partidelor parlamentare, în care acordă Parlamentului termen până la 22 octombrie pentru a trimite la promulgare legea votului uninominal, precizând că în caz contrar va emite decretul pentru referendum.

Şeful statului avertizase, de altfel, Parlamentul că, dacă nu adoptă legea de introducere a votului uninominal până în 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, în 25 noiembrie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu insistă pentru separarea temelor europene de politica internă la alegerile PE.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu insistă pentru separarea temelor europene de politica internă la alegerile PE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează