Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reorganizare

Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a fost desfiinţat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a fost desfiinţat în baza Ordonanţei de Guvern privind reorganizarea Gărzii Naţionale de Mediu. Potrivit consilierului personal al comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Codrin Lungu (foto), prezent la Suceava, structura instituţiei va fi modificată astfel încât să nu mai includă cele opt comisariate regionale, modificările având scopul de a întări funcţia de control şi inspecţie la nivel local a Gărzii Naţionale de Mediu.

Modificarea va duce la descentralizarea activităţii de inspecţie şi control la nivel judeţean şi la evitarea situaţiilor în care activitatea comisariatelor judeţene s-ar fi suprapus celor regionale.

„Comisariatele regionale sunt structuri care îngreunează activitatea şi circulaţia informaţiei în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma acestei reorganizări, comisariatele judeţene vor avea personalitate juridică, iar numărul de comisari ce vor face verificări în teren va creşte”, a explicat comisarul Codrin Lungu.

Personalul care a format până acum colectivul Comisariatului Regional Suceava va fi redistribuit la cele şase comisariate judeţene din subordine: Suceava, Bacău, Vaslui, Neamţ, Botoşani şi Iaşi. Comisarul Codrin Lungu a precizat că mărirea a numărului de comisari din cadrul unui comisariat judeţean va duce la creşterea numărului de amenzi, mai multe verificări însemnând identificarea mai multor nereguli pe linie de mediu. Redistribuirea personalului se va face în funcţie de suprafaţa fiecărui judeţ şi de problemele de mediu existente.

Funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Suceava, scoasă la concurs în luna decembrie

În ceea ce priveşte Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, structura va fi condusă în continuare, cu titlu de interimar, de comisarul Constantin Harasim. Codrin Lungu a afirmat că, de vreme ce execuţia bugetară a Gărzii Naţionale de Mediu a fost gândită pe comisariate regionale, concursul pentru ocuparea funcţiei de comisar şef al Gărzii de Mediu Suceava se va organiza în luna decembrie, urmând ca în ianuarie să poată fi gândit un nou buget, structurat în funcţie de comisariatele judeţene.

Atât comisarii, cât şi persoanele din conducerea comisariatelor judeţene vor avea atribuţii suplimentare, echipele de control ale Gărzii de Mediu putând preleva probe din teren care să poată deveni dovezi în instanţă, în cazul unor procese. Măsurătorile din teren intrau, până acum, în atribuţiile Agenţiilor pentru Protecţia Mediului, colaborarea greoaie dintre cele două instituţii determinând ca Garda de Mediu să piardă foarte multe procese în instanţă.

Conducerea Gărzii Naţionale de Mediu pregăteşte o altă Hotărâre de Guvern care va viza asigurarea unor suplimente financiare pentru inspectorii de mediu, precum şi încheierea unor asigurări de viaţă pentru aceştia. În acelaşi timp, comisarii de mediu vor beneficia de lap-top-uri, legate la un server al Gărzii Naţionale de Mediu, pentru completarea şi centralizarea automată a proceselor verbale de constatare a abaterilor."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a fost desfiinţat.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu Suceava a fost desfiinţat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează