Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poettering: Decizia CE privind clauza de salvgardare în agricultură depinde de autorităţile române

Marţi, 16 Octombrie 2007 (11:46:58)
"

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering, a declarat marţi, după întâlnirea cu premierul Tăriceanu, că speră ca CE să nu activeze clauza de salvgardare pentru România din cauza problemelor din agricultură, arătând însă că decizia va depinde de progresele înregistrate de autorităţi.

  "Mai există probleme în România, cum am auzit şi în domeniul corupţiei, dar dacă reuşim să le combatem, vom găsi cu siguranţă o soluţie", a spus Poettering.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după întâlnirea cu preşedintele PE, că problemele din agricultură nu se rezolvă prin "intervenţii politice" la Bruxelles, ci prin îndeplinirea angajamentelor asumate, arătând că este convins că România îşi poate respecta obligaţiile.

Noul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, a declarat, luni, după depunerea jurământului, că speră să nu se ajungă la necesitatea sprijinului politic, menţionat de preşedintele Traian Băsescu, pentru evitarea aplicării clauzei de salvgardare în Agricultură.

Întrebat dacă îi va solicita sprijinul politic preşedintelui, Dacian Cioloş a răspuns că speră să nu se ajungă la necesitatea acestui sprijin politic.

El a spus că va încerca într-o primă fază evitarea activării clauzei de salvgardare şi finalizarea demersurilor pentru ca subvenţiile să poată fi acordate.

Cioloş s-a declarat optimist în legătură cu obiectivele asumate.

Preşedintele Traian Băsescu l-a asigurat, luni, pe ministrul Agriculturii Dacian Cioloş, după ce acesta a depus jurământul de învestitură, de sprijinul său politic pentru a evita clauza de salvgardare.

El i-a cerut noului ministru ca sub mandatul acestuia să se înregistreze progrese în agricultură.

Şeful statului a apreciat, referindu-se la avertismentul Comisiei Europene, nu poate fi recuperat în 30 de zile ceea ce nu s-a făcut într-un an.

România are la dipoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25% a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate, a avertizat, în 10 octombrie, Comisia Europeană.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poettering: Decizia CE privind clauza de salvgardare în agricultură depinde de autorităţile române.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poettering: Decizia CE privind clauza de salvgardare în agricultură depinde de autorităţile române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează