Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exclusivităţi mondiale şi staruri hollywoodiene, în programul Festivalului de film de la Roma

Marţi, 16 Octombrie 2007 (16:18:50)
"

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de film de la Roma (18 - 27 octombrie), care va debuta joi, promite să reia succesul primei ediţii, cu 14 filme în competiţie, exclusivităţi mondiale şi mari staruri anunţate pe covorul roşu, informează AFP.

Un film al celebrului regizor francez Alain Corneau, "Le deuxième souffle", cu actorii Monica Bellucci şi Daniel Auteuil, un remake după lungmetrajul realizat în 1966 de Jean-Pierre Melville, va deschide cea de-a doua ediţie a Festivalului de film de la Roma. "Le deuxième souffle" se bazează pe romanul poliţist cu acelaşi titlu scris de José Giovanni, iar versiunea originală l-a avut ca protagonist pe Lino Ventura.

În competiţie vor intra 14 lungmetraje, care vor fi prezentate în premieră europeană sau mondială. Printre acestea se numără "L'amour caché", de Alessandro Capone, cu Isabelle Huppert, "Reservation road", în regia americanului Terry George, şi "Li Chun", în regia chinezului Changwei Gu.

Alte 15 filme vor fi proiectate în avanpremieră mondială. Printre acestea se numără cel mai recent film al lui Francis Ford Coppola, "Tinereţe fără tinereţe/ Youth without youth". Cu Tim Roth în rolul unui profesor român în vârstă de 70 de ani pe care aparenta sa imortalitate îl transformă într-o ţintă pentru nazişti, "Tinereţe fără tinereţe" este primul lungmetraj regizat de Coppola în ultimii zece ani.

Filmul este inspirat din opera lui Mircea Eliade şi îi mai are în distribuţie pe Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Alexandra Pirici şi Marcel Iureş. Matt Damon are o scurtă apariţie.

Alături de acesta vor mai fi prezentate ""Lions for Lambs", în regia lui Robert Redford, cu Tom Cruise, şi "Elisabeth: Epoca de aur", în regia indianului Shekhar Kapur, cu Cate Blanchett.

Cu zeci de alte filme proiectate în secţiuni paralele, printre care una dedicată copiilor, şi retrospective, programul festivalului adună un total de 167 de filme.

Printre starurile care vor defila pe covorul roşu din faţa Auditoriumului din Roma se numără Sean Penn, Cate Blanchett, Reese Witherspoon, Sophia Loren, Tim Robbins, Robbie Williams şi Halle Berry.

Filmele aflate în competiţie sunt mai puţin scântâietoare decât cele prezentate la Mostra de la Veneţia, dar organizatorii au preferat să mizeze pe avanpremierele în exclusivitate şi mai ales pe accesul unui public mai mare decât la Veneţia.

În timpul primei sale ediţii, în 2006, Festivalul de la Roma - dotat cu un buget de 10 milioane de euro, superior Mostrei de la Veneţia - a prezentat 16 filme în competiţie şi 95 de alte lungmetraje artistice şi documentare şi a beneficiat de prezenţa unui mare număr de staruri.

102.000 de bilete au fost vândute publicului, care a putut să descopere avanpremierele şi filmele odată cu jurnaliştii şi criticii de film. Pentru ediţia din 2007 au fost vândute deja 30.000 de bilete, potrivit organizatorilor.

În cadrul festivalului există şi premii care sunt decernate de un juriu al publicului format din 50 de cinefili, prezidaţi de regizorul bosniac Danis Tanovic, premiat cu Palme d'or la Cannes, în 2001. pentru "No man's land".

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exclusivităţi mondiale şi staruri hollywoodiene, în programul Festivalului de film de la Roma.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exclusivităţi mondiale şi staruri hollywoodiene, în programul Festivalului de film de la Roma0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează