Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2007 - Anul XII, nr. 243 (3618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente

Marţi, 16 Octombrie 2007 (11:56:19)
"

Premierul Tăriceanu a cerut ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, să găsească noi "stimulente" pentru agricultori, precum renta viageră, prin care să fie rezolvată problema parcelelor dispersate, asigurându-l în faţa directorilor din minister că îl va sprijini chiar dacă nu e membru PNL.
 
  Şeful Guvernului a amintit, într-o şedinţă de lucru organizată marţi la Ministerul Agriculturii, că a decis să schimbe conducerea instituţiei deoarece a considerat că fostul ministru, Decebal Traian Remeş, acuzat de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, nu mai poate îndeplini cu autoritatea atribuţiile.

La începutul discuţiei, Tăriceanu a comentat la modul general situaţia agriculturii, arătând că scăderea ponderii activităţilor agricole în produsul intern brut a fost determinată şi de creşterea PIB şi dezvoltarea altor sectoare economice.

Decebal Traian Remeş a demisionat joi din funcţia de ministru al Agriculturii, după ce postul naţional de televiziune a difuzat, miercuri seara, imagini din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

România are la dipoziţie o lună pentru a corecta deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, riscând, în caz contrar, să se confrunte cu reducerea cu 25% a fondurilor europene pentru subvenţionarea acestui sector de activitate, a avertizat, în 10 octombrie, Comisia Europeană.

Toate statele membre UE trebuie să folosească un sistem electronic numit Sistemul Integrat pentru Administraţie şi Control, prin care este monitorizată distribuţia subvenţiilor agricole.

Funcţionarea sistemului include înregistrarea terenurilor, precum şi alte sisteme generale de audit, iar aceste activităţi sunt asigurate în România de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

Agenţia a anunţat, în luna septembrie, că rata acestor controale va fi mărită, întrucât, în urma verificărilor, inspectorii au constatat o marjă mare de eroare a datelor, în special în ce priveşte suprafeţele pentru care sunt solicitate plăţi.
 

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere ministrului Agriculturii să rezolve problema parcelelor prin noi stimulente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează