Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Bilanţ pozitiv cu zeci de proiecte, la finalul primului mandat al primarului din Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimii patru ani, în Vatra Moldoviţei au fost începute şi finalizate zeci de proiecte, despre care primarul Virgil Saghin a spus că au avut ca principal scop dezvoltarea comunei. Virgil Saghin a subliniat că în timpul mandatului său a reuşit să obţină finanţare pentru trei proiecte cu fonduri europene. Proiectele au o valoare de aproape 4 milioane de euro, fonduri folosite atât pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii, cât şi pentru dezvoltarea turismului.

Virgil Saghin a arătat că cel mai mare proiect are o valoare de 2,5 milioane de euro, finanţare obţinută pentru modernizarea infrastructurii de bază din Vatra Moldoviţei. Prin acest proiect se asfaltează drumul comunal Paltinu şi mai multe drumuri vicinale, cu o lungime totală de 9,3 kilometri, se va construi un centru de zi pentru copii în Valea Stânei, se va achiziţiona un utilaj pentru întreţinerea drumurilor, precum şi costume populare şi instrumente populare tradiţionale. Printr-un alt proiect cu finanţare europeană, în valoare de un milion de euro, vor fi modernizate trei drumuri agricole, cu o lungime totală de 5,6 kilometri, respectiv drumurile Paltinu – Valcan, Paltinu – Trifu şi porţiuni de drum comunal dintre DN 17A şi Dealul Vasile.

Saghin a arătat că lucrările de asfaltare a drumurilor sunt finalizate în proporţie de 60%. Tot în cadrul acestui proiect se vor construi două poduri peste pârâul Paltinu, investiţii care sunt aproape de finalizare. Un alt proiect european aflat în curs de realizare este şi cel pentru construcţia unui centru local de informare şi promovare turistică, valoarea acestuia fiind de 400.000 de euro.

 

Investiţii în toate localităţile comunei

Făcând referire la proiectele realizate în ultimii patru ani, Virgil Saghin a mai amintit şi de proiectul guvernamental pentru reparaţii la podeţe, poduri, apărări de maluri şi reabilitarea a 3,6 kilometri pe drumul comunal Paltinu. În Vatra Moldoviţei, Paltinu şi Valea Stânei au fost amenajate mai multe sute de metri de trotuare, a fost modernizată piaţa agroalimentară din Vatra Moldoviţei prin realizarea de împrejmuiri şi construcţia unei hale mici pentru desfacerea cerealelor şi a unei hale mari pentru târgul de mărfuri, şi s-a realizat extinderea şi modernizarea reţelei de iluminat public pe circa 95% din suprafaţa comunei. Primarul din Vatra Moldoviţei a amintit şi de finalizarea construcţiei Căminului cultural din satul Ciumârna, şi de acoperirea cu tablă a Căminului cultural din Vatra Moldoviţei, în timp ce la căminele culturale din Paltinu şi Vatra Moldoviţei s-a montat tâmplărie şi s-au făcut renovări interioare.

Revenind la drumuri, Virgil Saghin a arătat că în mandatul său s-au pietruit majoritatea drumurilor vicinale din Vatra Moldoviţei, pe o lungime totală de 45 de kilometri, şi s-au realizat drumuri de coastă în satul Ciumârna, cu o lungime de 3,2 kilometri. El a amintit şi de lucrările de decolmatare şi curăţire a şanţurilor drumurilor vicinale şi regularizarea albiilor pâraielor care puteau provoca inundaţii, precum şi de investiţiile pentru construcţia a 500 de metri de gabioane şi a 2.000 de metri de apărări de maluri. La aceste proiecte se adaugă şi construcţia unei punţi pietonale la Gura Izvorului, a două punţi pietonale în satul Paltinu şi repararea a altor două punţi în Vatra Moldoviţei, dar şi proiectul pentru extinderea reţelelor electrice în zona Vatra Moldoviţei spre Moldoviţa pe o lungime de 1,6 kilometri.

Virgil Saghin a amintit că în timpul mandatului său au fost realizate lucrări importante pentru modernizarea şcolilor din toată comuna, fie prin construirea de grupuri sanitare (Vatra Moldoviţei şi Paltinu), fie prin înlocuirea geamurilor, a uşilor, a acoperişurilor, a gardurilor sau prin montarea de centrale termice. Saghin a amintit că elevii cu rezultate deosebite, precum şi copiii cu situaţii financiare foarte grele au primit burse din partea primăriei.

El a mai precizat că tot în timpul primului său mandat a fost modernizat stadionul Vatra Moldoviţei şi a fost  reînfiinţată echipa de fotbal Victoria. Nu în ultimul rând, primarul din Vatra Moldoviţei a spus că primăria a sprijinit bisericile Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Valea Stânei, Sf. Dimitrie din Paltinu, Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din Vatra Moldoviţei, biserica din satul Ciumârna, precum şi Biserica Adventistă din Paltinu.

„Acesta este bilanţul pe care îl prezint la finalul acestui prim mandat de primar. Locuitorii din Vatra Moldoviţei pot să vadă toate aceste realizări, pe care le consider extrem de importante pentru comună şi pentru cetăţenii ei, şi care au fost realizate cu sprijinul preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur. Vreau să continui proiectele de dezvoltare a comunei şi sunt convins că locuitorii din Vatra Moldoviţei vor fi alături de mine şi de echipa mea şi în următorii patru ani”, a spus Saghin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ pozitiv cu zeci de proiecte, la finalul primului mandat al primarului din Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţ pozitiv cu zeci de proiecte, la finalul primului mandat al primarului din Vatra Moldoviţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASASAFIE trimis de
( 9 iun 2012, 08:05:33
Bavo lui primarului.Aveti un om demn de toata cinstea si respectul in fruntea comunei si sa-i de-a dumnezeu multa sanatate si putere de munca in continuare.Urmati-l ca si el va va urma.Sa traiesti primare!!!!!!!!!!De-ar fi multi ca el!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2012, 10:42:37
UN BUCOVINEAN VERDE SI PRAGMATIC IN CONDUCERE . LA MAI MULTI ANI IN FUNCTII DE RASPUNDERE .
3.   Bai fratilor trimis de
( 9 iun 2012, 21:13:13
ori sunteti prosati ori nu stiti despre ce este vorba HOTUL ASTA DE PRIMAR SI-A FACUT DIGURI LA EL LA GATER , IAR IN SATUL VALEA STANEI (VEZI INUNDATIILE DIN 05 06 2012) NU A FACUT NIMIC ,IAR IN CIRDASIE CU ALT HOT VASILE ANECI AU UMFLAT DE VIZE SI AICI AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE ....DNA-UL.... ACEST HOT DE PRIMAR SI-A UMPLUT CA TOTI PDL-istii BUZUNARELE CU BANI. RUSINE HOTILOR !!!!!!!!!!!! VA VENI SI ZIUA CIND VETI DA SOCOTEALA !!!!! ps MASINA DE POMPIERI A COMUNEI VATRA MOLDOVITEI UDA SOLARUL HOTULUI DE ANECI VASILE !!!!!!!!!!
4.   Da trimis de
( 9 iun 2012, 21:16:19
SE SIMTE DIFERENTA IN BUZUNARELE HOTILOR DE LA PDL IN FRUNTE CU GHEORGHE FLUTUR !!!!!!!! JOS HOTILOR SI TRADATORILOR DE TARA !!!!!!
5.   ASASAFIE trimis de
( 9 iun 2012, 23:25:15
BRE, FLORINE 33, DAR TARE LE MAI STI TU PE TOATE.FA-TI DRAGA SI TU SOLAR CARE E PROBLEMA!!!!!!!!!!!!!!PROBLEMA TA ESTE CA NU O SA IESITI VOI LA PUTERESI DIN CATE STIU EU TU LOCUIESTI IN VALEA STANII.DE CE NU TI-AI FACUT CASA LANGA APA BREEEEEEEEEEEEEE??????????NU DE ALTA, DAR ITI DADEA SI TIE NISTE CONSERVE SI ITI FACEA DIGURI.SI DUPA INUNDATIILE DIN 5.06 2012 SI PANA AZI NU AVEA CUM SA SE FACA DIGURI ASA REPEDE.SI DIN CATE AM VAZUT EU AU INCEPUT LUCRARILE PT REZOLVAREA PROBLEMEI DIN VALEA STANII CU INUNDATIILE.ASA CA NU MAI PAPA CACA CU POLONICUL CA S-AR PUTEA SA TE INNECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AI MANCAT DESTUL PANA VINERI!!!!!!!!!!!!GATA!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei