Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ursaciuc va prezenta în Senatul României legile care împiedică dezvoltarea comunităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, care candidează din partea USL pentru un nou mandat, va fi prezent săptămâna viitoare în Senatul Românei, pentru a le prezenta senatorilor legile care împiedică dezvoltarea comunităţilor locale. Invitaţia i-a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Gura Humorului cu fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, la discuţii fiind prezenţi mai mulţi primari şi consilieri locali USL, precum şi oameni de afaceri. Varujan Vosganian a fost prezent la Gura Humorului pentru a susţine candidatura lui Marius Ursaciuc pentru un nou mandat de primar al acestui oraş.

„Discuţiile au fost legate, în special, de cadrul legislativ nefuncţional, respectiv legile care se anulează reciproc şi care creează probleme în dezvoltarea comunităţilor. Mai mult, aceste legi nefuncţionale creează probleme în derularea proiectelor cu finanţare europeană, ducând astfel la scăderea posibilităţilor de a accesa fonduri de la Uniunea Europeană”, a spus Ursaciuc.

El a adăugat că este aşteptat în Senatul României pentru a prezenta atât legile nefuncţionale, cât şi propunerile primarilor pentru modificarea lor. Marius Ursaciuc a ţinut să dea ca exemplu prevederile legale care interzic primăriilor să angajeze personal, măsură care creează probleme în derularea unor proiecte europene. El a arătat că, în calitate de vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România, a făcut toate demersurile pentru a schimba prevederile legale care împiedică dezvoltarea comunităţilor,însă nu a găsit sprijin în acest sens. Pe de altă parte, el a spus că în cadrul discuţiilor cu Varujan Vosganian s-a făcut propunerea înfiinţării unui fond de cofinanţare a proiectelor europene care să fie la dispoziţia Guvernului. Marius Ursaciuc a arătat că o altă propunere a fost cea legată de asigurarea unui buget de funcţionare pentru primării, din partea Guvernului, astfel încât să se asigure sumele necesare pentru salarii, şcoli, iluminat public şi alte utilităţi pentru un an de zile. „Comunele sunt în momentul de faţă la mila administraţiei judeţene şi centrale, iar acest lucru trebuie să-l schimbăm”, a mai spus Ursaciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursaciuc va prezenta în Senatul României legile care împiedică dezvoltarea comunităţilor.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ursaciuc va prezenta în Senatul României legile care împiedică dezvoltarea comunităţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei