Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Capturi mari de ţigări de contrabandă, la Bilca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrătorii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au organizat, miercuri seară, o acţiune complexă la graniţa româno-ucraineană, pe raza comunei Bilca, acţiune în urma căreia au fost reţinuţi şapte tineri contrabandişti şi au fost confiscate aproape 10.000 de pachete de ţigări, în valoare de circa 70.000 de lei.

Potrivit celor afirmate de ofiţerul de presă de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, în primul caz, înregistrat în jurul orei 20.00, echipajul poliţiştilor de frontieră a observat un grup de persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interiorul ţării, cu mai multe colete voluminoase. Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea suspecţilor şi au reuşit să reţină trei tineri, Vasile P., în vârstă de 18 ani, din Vicovu de Jos, Gheorghe S., de 19 ani, şi Vasile B., de 18 ani, ultimi doi din Bilca. În apropiere au fost descoperite câteva colete care conţineau 4.000 de pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă Republica Moldova.

În urma cercetărilor au mai fost identificate alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani, Constantin A., Narcis A., Ovidiu A. şi Dumitru N., toţi din Vicovu de Sus, care aveau rolul de a transporta şi comercializa ţigările pe piaţa neagră. Poroch Seriţan a precizat că cei şapte au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar ţigările, evaluate la 28.000 de lei, au fost reţinute în vederea confiscării.

În cel de-al doilea caz, un alt grup de contrabandişti a abandonat ţigările şi a reuşit să dispară, după ce poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă pentru reţinerea lor. De această dată au fost găsite 12 colete cu 5.740 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, a mai arătat comisarul Poroch Seriţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capturi mari de ţigări de contrabandă, la Bilca.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Capturi mari de ţigări de contrabandă, la Bilca4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce penibil trimis de
( 8 iun 2012, 12:16:12
draga autor de can can prinderea a 20 de cutii asta inseamna captura mare?,esti dus cu pluta? sau habar nu ai, pai au prins minimum cat se baga la o tura de niste amarati ca mai mult nu pot si nu au acoperire
cand se fac "ditamai" capturile de cateva cartuse aia au plecat si ei ca au auzit ca se pot face bani fara sa intrebe pot si eu?
2.   Inka ceva trimis de
( 8 iun 2012, 12:18:29
din titlu credeam ca au prins pe mai multi(nu ma refer la persoane)
capturi importante si dumneata detaliezi una singura si aia prapadita, inca o data penibil
3.   Si inca ceva trimis de
( 8 iun 2012, 12:37:10
In cel deal doilea caz ma intreb ce politisti sunt aia care au scapat acei contrabandisti care erau rupti de oboseala dupa atata treaba . Unde e pregatirea fizica a politistilor ? s-au vorba vine ca i-au scapat . Pai cum sa ii prinda pe clanu Dabaca Ion din Brodina ca ei se lauda in sat ca au pile mari si sunt bine protejat mi ales de sef politie ,procuror sef ca na unchiusu Dabaca Gheorghe a fost la frontiera la Curtici mare sef procuror.
4.   Posibil trimis de
( 8 iun 2012, 13:11:16
O fi el si pilosi, dar ce pile iti mai trebuie daca contribui sa inchida ochi uni , mai ales chiar celor care sunt pusi sa pazeasca granita. Daca nu dai cazi imediat in plasa lor. Foc fara fum nu este, ia uitativa ce fel de tigari fumeaza Ion si Viorel Dabaca ? La iei acasa cotetele sunt pline de tigari rusesti, la casa lui fratesu Alin Dabaca de langa cimitirul Sadau, acelas lucru, tigari , masini de toate neamurile cu numere de pe carute. Orcum avantaj mare au , granita trece prin padure in spatele casei, favorizandu-i pentru serviciul lor de toate zilele ,, CONTRABANDA **
5.   Interlopii Bilca trimis de
( 8 iun 2012, 21:11:14
Ce aveti mah cu lumea lasai sa faca bani doar nu fura din ograda voastralaughing daca stiti ceva informatii anuntati biroul DIICOT la Bucurestisi veti vedea rezultatele ca la vama siret acuma un an ...
6.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2012, 10:16:52
Daca aveti in vedere ca cca. 0,13 la suta din marfa tigarilor se retine din ce tranziteaza ROMANIA ,s-au ramin pe piata romina reprezinta o munca subtire care se desfasoara la frontiera , drept ptr. care pot fi acuzati de colaborare agenti P.F. cu contrabandisti cu voia lor s-au din ordin . De regula cei ce actineza independent si vorbesc aiurea stil DABICELE din SADAU la nevoie vor fi sacrificati , ei impreuna cu colaboratori lor indiferent de functii si grade . Asta-i asa zisul ppraff in ochi si pica prosti , plevusca si n functie de cit de sus este deranjul creste si numarul fraierilor si importanta lor in sistem . Asa ca trficul asta de tigari este mai pe toata frontiera romana si ginditi-va la mare sau delta se cara cu containerele , iar la prezentarea statisticilor se calculeaza ,,cele retinute ,, la frontiera si cele scapate si retinute undeva in adincime si iata procentajul . Asa ca de aceste chesti delicate se ocupa tipi cu raspundere nu noi cu comentarii pe net .
7.   Ptr. comis008 trimis de
( 9 iun 2012, 11:09:39
Daca stam si ne gandim bananele in africa sunt culese de cei mai saraci oameni ,chiar si de maimute dupa care ajung pe mesele bogatasilor, deci si tigarile sunt carate de aceleasi maimute puse de bogatasi, al de Dabaca, Scamula, Cezar, Vasea Canciuc si multi alti din Brodina. Mai in gluma mai in serios dar dupa ce Dabaca ea doua paharele se da in stamba laudanduse ca are baieti de la frontiera pe tura si actioneaza, de dosare nu ie frica ca undeva sus are pile si merge bine mai greu e pentru ceilalti ca nu stiu imparteala . Drept afirmati care si s-au dovedid dupa cum urmeaz
8.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2012, 11:18:37
drept dovada dupa cum urmeaza ,
a fost prins de en ori insa o singura data nu mai era loc de intors ca era turnat de fosta prietena, insa s-a scos, accidentul cu fiatul din Brodina cu Durubat care era beat mortal nici un politist nu a avut curaj sa se inplice deoarece Dabaca sustine ca au primit acest ordin de la sef Alistar , prin Brodina umble cu fel de fel de masini inmatriculate de el acasa insa seful de post Lavric nul observa niciodata si nici patrula si multe altele. Ma intreb cum isi face legea cei in drept, s-au sunt orbiti de catva lei de-ai contrabandistilor.
9.   Pt tsaranii cocliti care mananca ceva calduts trimis de
(16 iun 2012, 02:37:23
..de ce nu va vedeti voi de treaba dar pupati "unde trrebe"pe dabaca si pe nustiu care..ce treaba avea contrabanda a cateva amarate cutii cu dabaca ?!va mananca invidia!bravo lor daca au cu ce!!!dativa numele bun sa stiu si eu care sunteti...poate ne vedem odata si odata...k doar tot din brd sunteti!..CIVILIZATI-VA TARANOILOR!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei