Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Achim Irimescu: În momentul de faţă se impune stimularea sectorului zootehnic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Achim Irimescu a declarat ieri, la Suceava, că în momentul de faţă, în România, se impune o stimulare a sectorului zootehnic. Irimescu s-a întâlnit ieri cu fermierii din judeţul Suceava, subliniind că stabilirea ca prioritate în agricultură a producţiei vegetale a fost o greşeală, având în vedere că aceasta nu produce valoare adăugată. „Am stabilit până acum ca prioritate dezvoltarea producţiei vegetale. O mare greşeală, pentru că nu aduce valoare adăugată. Trebuie să reorientăm agricultura către zootehnie, pentru că de acolo vine valoarea adăugată. E cazul să trecem la stimularea zootehniei, trebuie trecut la vaca de carne, la oaia de carne”, a declarat Achim Iimescu.

El a adăugat că susţine asocierea producătorilor, considerând că fără astfel de asociaţii „nu vom progresa”. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii consideră că în asociaţii, producătorii pot avea forţa necesară pentru a negocia cu hipermarketurile. În acelaşi timp, Irimescu a ţinut să le amintească fermierilor că începând din 2013 se va finaliza perioada derogării de la igiena laptelui, adăugând că Uniunea Europeană a stabilit şi a impus norme de calitate înalte, pentru a exista un avantaj în competiţia cu producătorii aflaţi în statele din afara uniunii.

Un alt subiect abordat de Achim Irimescu a fost cel al ajutoarelor pentru agricultori. El a spus că prin noua Politică Agrară Comună se va introduce o schemă de ajutor specială pentru micii producători agricoli, aceştia fiind astfel încurajaţi să activeze în agricultură. Irimescu a explicat că în noua Politică Agricolă Comună 2014-2020 urmează să se impună mai multe condiţii pentru obţinerea fondurilor europene. Secretarul de stat a arătat că fondurile alocate vor creşte, de la 180 euro/hectar la 210 euro/hectar.

„Sumele se vor plăti în totalitate dacă sunt îndeplinite condiţiile de menţinere a păşunilor, de culturi diversificate. Precum şi dacă există o zonă de interes ecologic care să reprezinte minim 7% din suprafaţă”, A declarat Achim Irimescu. El a ţinut să precizeze că în situaţia în care nu se respectă aceste condiţii, 30% din banii care vor fi plătiţi ca subvenţie la hectar vor fi retraşi.

Trebuie spus că la discuţiile cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii a fost prezent şi liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat că USL Suceava va organiza întâlniri cu fermierii suceveni pentru ca aceştia să fie informaţi cu privire la noile măsuri din agricultură. Nechifor a mai spus că în perioada următoare vor mai fi organizate întâlniri cu cei care iau decizii în domeniul agriculturii. El s-a declarat un susţinător al asocierii producătorilor agricoli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Achim Irimescu: În momentul de faţă se impune stimularea sectorului zootehnic.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Achim Irimescu: În momentul de faţă se impune stimularea sectorului zootehnic1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei