Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asigurătorii, obligaţi să deţină rezerve în funcţie de subscrieri dacă acoperă riscul de catastrofă

Vineri, 8 Iunie 2012 (18:44:17)

Asigurătorii care preiau riscuri de catastrofă naturală vor fi obligaţi să constituie capitaluri proprii în funcţie de estimările cu privire la subscrieri şi programul de reasigurare, potrivit unor norme elaborate de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).

CSA a aprobat, marţi, proiectul de norme privind autorizarea, subscrierea şi cedarea în reasigurare a riscurilor de catastrofă naturală.

"În urma consultărilor cu piaţa, CSA a stabilit o nouă formulă de calcul pentru determinarea necesarului de capitaluri proprii ale asigurătorilor care subscriu riscuri de catastrofă naturală. Această formulă va fi aplicabilă, în aceiaşi termeni, atât societăţilor care asigură riscuri de catastrofă naturală prin produse facultative, cât şi Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Necesarul de capitaluri proprii ale asigurătorilor va fi determinat în funcţie de estimările cu privire la subscrierile riscurilor de catastrofă naturală şi de programul de reasigurare al acestora", a anunţat CSA, într-un comunicat.

Normele ţin cont şi de studiile de impact comunicate de societăţile care subscriu astfel de riscuri.

Preşedintele CSA, Constantin Buzoianu, a declarat că majorarea subscrierilor în ceea ce priveşte riscurile de catastrofă naturală, din anul 2011, a determinat comisia să monitorizeze mult mai atent evoluţiile de pe acest segment de piaţă.

"Subscrierea riscurilor de catastrofă naturală trebuie să fie dublată de politici prudențiale de reasigurare şi de capitaluri adecvate riscurilor asumate de societăţi. Prin aceste noi reglementări, CSA a creat o pârghie importantă pentru eliminarea eventualelor vulnerabilităţi ale pieţei de asigurări, în cazul producerii unor astfel de riscuri, urmărind totodată creşterea încrederii asiguraţilor că sunt mai bine protejaţi în cazul producerii evenimentelor pentru care s-au asigurat", a afirmat el.

Noile norme includ, de asemenea, cerinţe şi criterii cu privire la instituirea unui control pentru administrarea riscurilor asumate de societăţi şi menţinerea expunerii nete a acestora; acţiunile pe care asigurătorii trebuie să le realizeze în cazul în care doresc să îşi extindă capacitatea privind subscrierea riscurilor de catastrofă naturală şi obligativitatea revizuirii profilului de risc de către Consiliul de Administraţie/Consiliul de Supraveghere când intervin modificări semnificative în strategia de dezvoltare a asigurătorului sau în situaţiile financiare ale acestuia, sau cel puţin o dată pe an.

Totodată, contractele de reasigurare trebuie să acopere întregul interval de subscriere a riscurilor de catastrofă naturală.

Normele vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asigurătorii, obligaţi să deţină rezerve în funcţie de subscrieri dacă acoperă riscul de catastrofă.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asigurătorii, obligaţi să deţină rezerve în funcţie de subscrieri dacă acoperă riscul de catastrofă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei