Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2012 - Anul XVII, nr. 131 (5036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Ioan Moraru: Continuitatea şi susţinerea politică vor însemna succesul pentru Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ioan Moraru, care candidează din partea USL pentru un nou mandat, consideră că o garanţie pentru dezvoltarea acestui municipiu este asigurarea continuităţii la conducerea primăriei. Moraru a spus că Vatra Dornei va avea „o perspectivă uriaşă” şi un avantaj considerabil cu un viitor preşedinte USL al Consiliului Judeţean şi cu sprijinul pe care îl va primi de la Guvernul USL de la Bucureşti. „Continuitatea şi susţinerea politică înseamnă succesul pentru orice comunitate, iar dornenii au acum şansa ca oraşul lor să primească finanţările care au ocolit în ultimii patru ani Vatra Dornei. Dacă vom avea continuitate, acest lucru va fi posibil. Iar unui primar fără susţinere politică îi este foarte greu să rezolve toate problemele pe care le are”, a spus Ioan Moraru.

El a adăugat că Executivul USL de la Bucureşti este susţinătorul unei dezvoltări echilibrate a localităţilor din teritoriu, „unul dintre principii fiind acela că nu trebuie să lase comunităţi sau zone nefinanţate din punctul de vedere al asigurării sumelor pentru cofinanţarea proiectelor europene, de care şi Vatra Dornei are nevoie”. Ioan Moraru a subliniat că Vatra Dornei este singura staţiune turistică de interes naţional şi singura staţiune balneoclimaterică de interes naţional şi internaţional din judeţ. Primarul din Vatra Dornei şi-a exprimat convingerea că dezvoltarea staţiunii Vatra Dornei va intra cu siguranţă printre priorităţile actualului Guvern.

Pe de altă parte, Ioan Moraru a spus că pentru următorul mandat şi-a stabilit o serie de priorităţi, respectiv continuarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor, extinderea reţelelor de apă şi canalizare, introducerea gazului metan, dezvoltarea turismului, dar şi amenajarea de spaţii verzi, modernizarea spitalului, anveloparea blocurilor şi locuinţelor şi finalizarea lucrărilor începute în anii 2007 – 2008 la patru unităţi de învăţământ.

 

Primăria va plăti pentru auditul energetic al locuinţelor

Moraru a spus că are pregătite deja două proiecte pentru amenajarea de noi spaţii verzi, în zona centrală şi în cartierul Unirii, proiecte care vor fi depuse la Administraţia Naţională a Fondului de Mediu.

„O altă problemă extrem de importantă este cea a anvelopării blocurilor. Foarte mulţi şi-au anvelopat singuri locuinţele, dar nu şi-au făcut auditul energetic pentru a beneficia de scutiri de la plata impozitului pe o perioadă de la şapte la 12 ani. Şi atunci vreau ca primăria să suporte auditul energetic, iar cetăţenii nu vor fi scutiţi de plata impozitelor pe 12 ani, ci doar pe nouă, dar nu mai plătesc acest audit”, a spus Moraru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Moraru: Continuitatea şi susţinerea politică vor însemna succesul pentru Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ioan Moraru: Continuitatea şi susţinerea politică vor însemna succesul pentru Vatra Dornei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gunoi trimis de
( 8 iun 2012, 19:43:06
Tot orasul este plin de gropi.Dute la moara, poate acolo vei face ceva.Ai falimentat mineritul din zona Dornelor.Te rugam sa pleci!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei