Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Inedit

Un elev în clasa a VII-a a mobilizat profesorii la marșul de protest cu cântece patriotice interpretate la trompetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solidaritatea elevilor suceveni cu acțiunile de protest ale profesorilor lor se manifestă tot mai pregnant. Numărul elevilor participanți la mitinguri și la marșuri crește de la o zi la alta, iar joi elevul Samuel Scripcariuc, în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Suceava, le-a dat un impuls suplimentar interpretând la trompetă cântece patriotice pe toată durata acțiunii de protest. Vineri, mitingul de la ora 11.00 se va muta în fața Inspectoratului Școlar Județean, pe Calea Unirii, și de acolo profesorii vor pleca în marș prin oraș. „Mâine, la 11.00, ne întâlnim în fața Inspectoratului Școlar, cât de mulți putem. Să-i trezim și să-i determinăm și pe ei să vină de partea noastră și să transmită ministerului datele reale cu ceea ce se întâmplă la Suceava”, le-a spus președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, colegilor săi. 

Liderul sindical a declarat, joi, că a trimis zilnic informări către IȘJ în legătură cu greva generală și se așteaptă ca această instituție să informeze corect Ministerul Educației în legătură cu situația de la Suceava. Mai mult decât atât, Giani Leonte acuză inspectoratul că exercită presiuni asupra personalului din școli și induce dezbinare. „E o presiune din partea Inspectoratului Școlar, care nici măcar nu-și asumă această stare. Nu a făcut nimic decât să ne încurce și să provoace printre noi dezbinarea”, a acuzat profesorul Leonte.  

Profesoara de franceză Felicia Vranău, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, în aplauzele protestatarilor, a cerut demisia guvernului: „Să plece de la guvernare! Nu sunt în stare să guverneze, nu sunt în stare să rezolve o criză”, și cheamă la grevă și personalul nedidactic din școli. „În mod normal, ar trebui ca și secretariatele să vină alături de noi. Noi luptăm și pentru ei, nu este corect ce fac ei. (...) Părinți, copii, vreți educație? Veniți alături de noi!”, a spus profesoara.

Opinia că toți angajații din învățământ ar trebui să fie în grevă este împărtășită și de președintele ASI, Giani Leonte. „Nu cedăm, fraților! Sunt presiuni, le știm cu toții. Din toate direcțiile. Acum ar fi trebuit ca toți angajații din învățământ să fie în grevă, inclusiv compartimentele Secretariat și Contabilitate. Ne-am asumat această luptă și ar fi trebuit ca în această zi să nu vorbim despre salarii. Dar nu cedăm! Suntem condamnați să ducem această luptă până la capăt. Foarte multă lume mă întreabă unde este acel capăt. Uitați-vă pe lista de revendicări și vedeți dacă am atins ceva de acolo. În afară de acele firimituri lipite la salarii, n-am obținut nimic. Acest memorandum, în care sunt trecute anumite lucruri pe care noi le avem în lista de doleanțe, nu are valoare juridică. Noi ne dorim o ordonanță de urgență, un act normativ care poate fi invocat în instanță, deși știm că au fost și legi care n-au fost respectate, suntem sub incidența lor și acum”, a afirmat Giani Leonte.

Liderul sindical Traian Pădureț a spus răspicat că singurul document pe care protestatarii îl acceptă din partea guvernului este o ordonanță de urgență, care să poată fi invocată în instanță, în cazul în care guvernul nu își onorează obligațiile în legătură cu salarizarea. „Suceava rămâne un exemplu de luptă”, a mai spus el.

Alte voci din rândul protestatarilor au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale: „Du-te, Iohannis, acasă! Jos Guvernul!”

Protestul de joi a fost unul foarte zgomotos, cu fluiere, vuvuzele, trompete, tobe și scandări puternice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev în clasa a VII-a a mobilizat profesorii la marșul de protest cu cântece patriotice interpretate la trompetă.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un elev în clasa a VII-a a mobilizat profesorii la marșul de protest cu cântece patriotice interpretate la trompetă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei