Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

DSP nu a putut stabili cauza îmbolnăvirii unor elevi la balul de absolvire, care a avut loc la un restaurant din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspiciunea de toxiinfecție alimentară în cazul unor elevi care au avut probleme digestive după balul de absolvire petrecut la un restaurant din Vatra Dornei în data de 26 mai a.c. nu a putut fi confirmată de Direcția de Sănătate Publică Suceava. Instituția a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii sanitari au mers în control la restaurantul respectiv în data de 29 mai a.c., atunci când au fost sesizați, și au prelevat probă de apă, probe pentru teste de sanitație de pe suprafețe și mâinile personalului, precum și coproculturi de la trei angajați. Nu au fost recoltate probe alimentare, având în vedere intervalul de timp scurs între desfășurarea evenimentului (26 mai) și controlul efectuat (29 mai).

DSP afirmă că toate probele recoltate de inspectori și investigate în laborator s-au încadrat în limitele normale, mai puțin proba de apă, care prezenta o încărcătură de germeni peste limitele legale (NTG) „dar fără prezență de germeni patogeni”.

„Cauza îmbolnăvirilor nu a putut fi identificată și nici nu s-a stabilit o legătură epidemiologică între factorii de mediu și apariția episodului care a determinat prezentarea acestor pacienți la spital. În urma administrării tratamentului la pacienți, simptomatologia s-a ameliorat rapid, astfel nu a mai fost posibilă recoltarea probelor biologice decât la o singură persoană, care și aceasta are rezultat negativ la analiza coprobacteriologică. Având în vedere cele de mai sus, apreciem că a fost vorba, probabil, de un episod de gastroenterită acută, a cărei cauză nu poate fi stabilită”, se arată în comunicatul de presă remis de DSP.

Reamintim că în zilele de 28 și 29 mai a.c. zece elevi de la un colegiu din Vatra Dornei au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Vatra Dornei, cu simptomatologie digestivă. Elevii le-au spus medicilor că în seara zilei de 26 mai au participat la balul de absolvire a liceului, la un restaurant din oraș. Ei au fost consultați la Compartimentul de Primiri Urgențe, diagnosticați cu toxiinfecție alimentară și au primit tratament simptomatic. Doi dintre ei au rămas internați în secția Boli infecțioase a spitalului din Vatra Dornei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP nu a putut stabili cauza îmbolnăvirii unor elevi la balul de absolvire, care a avut loc la un restaurant din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP nu a putut stabili cauza îmbolnăvirii unor elevi la balul de absolvire, care a avut loc la un restaurant din Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei