Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Servicii noi

De la 1 iulie, pacienții cu cancer nedeplasabili pot apela la 112 pentru transport gratuit la chimio- și radioterapie, inclusiv în alt județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a început activitatea de contractare a serviciilor medicale, medicamente și dispozitive medicale pentru anul 2023, cu dată limită de finalizare 30 iunie a.c.. Directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu, a arătat că aceste contracte vor fi încheiate pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023. La acest moment, CAS Suceava are în derulare 939 de contracte/acte adiționale încheiate cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale. Noile prevederi ale contractului cadru prevăd, de la 1 iulie, servicii medicale suplimentare, printre care și noi activități de transport sanitar neasistat (ambulanță fără medic), de care pot beneficia anumite categorii de pacienți prin apelarea serviciului unic de urgență 112. După apelul la 112 operatorul va lua legătura cu furnizorul de servicii de transport medical neasistat, iar preluarea pacientului va fi avizată de Serviciul de Ambulanță Județean.

Este vorba despre transportul de la și la domiciliu al bolnavilor oncologici nedeplasabili cu propriile forțe pentru efectuarea radioterapiei sau chimioterapiei, inclusiv în alt județ; transportul de la și la domiciliu al bolnavilor nedeplasabili cu propriile forțe pentru administrarea parenterală a unor medicamente sub supraveghere specială, precum și pentru administrarea nutriției parenterale, inclusiv în alt județ; transportul la externare al pacienților post-transplant nedeplasabili cu propriile forțe, inclusiv în alt județ.

Au fost suplimentate și serviciile medicale de radiologie imagistică medicală și medicină nucleară decontate. Este vorba despre mamografie cu tomosinteză unilaterală și mamografie cu tomosinteză bilaterală (investigații ce pot fi recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de sân); mamografie digitală 2D; tomografie dentară CBCT mandibulară, maxilară, respectiv bimaxilară; ecografie musculoscheletală; ecografie cutanată; ecografie a aparatului urinar/genital masculin; ecocardiografie de efort; RMN șold – articulație coxo-femurală nativ și cu substanță de contrast; RMN whole-body (a întregului corp); limfoscintigrafie planară.

De asemenea, la dispozitivele medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale în ambulatoriu, pentru reducerea birocrației, se elimină taloanele lunare pentru dispozitivele medicale acordate prin închiriere, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate este necesară numai la acordarea dispozitivului medical, iar durata prescripțiilor medicale pentru dispozitivele necesare pacienților cu unele afecțiuni ireversibile sau cu încadrare în grad de handicap accentuat ori grav definitiv va fi nelimitată.

În ceea ce privește pachetul de îngrijire la domiciliu, noile servicii decontate sunt: logopedie individuală; masajul limfedemului; evaluarea manuală a fecaloamelor; recoltarea produselor biologice (sânge, urină, materii fecale).

Mai trebuie spus că în conformitate cu prevederile noului contract cadru, care va intra în vigoare de la 1 iulie a.c., scrisoarea medicală utilizată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate va conține atenționarea că nerespectarea obligației medicului de specialitate din ambulatoriul clinic de specialitate sau din spital de a iniția tratamentul prin prescrierea primei reţete pentru medicamente compensate, astfel cum este prevăzut în protocoalele terapeutice, precum și de a elibera prescripția medicală/bilete de trimitere/concediu medical/recomandări pentru îngrijiri la domiciliu/prescripții pentru dispozitive medicale, în fiecare caz pentru care este necesar, se sancționează potrivit contractului încheiat de furnizor cu casa de asigurări de sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la 1 iulie, pacienții cu cancer nedeplasabili pot apela la 112 pentru transport gratuit la chimio- și radioterapie, inclusiv în alt județ.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
De la 1 iulie, pacienții cu cancer nedeplasabili pot apela la 112 pentru transport gratuit la chimio- și radioterapie, inclusiv în alt județ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei