Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zilnic tur-retur

CFR anunță lansarea programului ”Trenurile Soarelui”. Cel mai timpuriu tren care ajunge pe Litoral este Suceava – Mangalia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

CFR Călători a anunțat lansarea programului de transport estival ”Trenurile Soarelui”, în cadrul căruia turiștii vor avea la dispoziție 32 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe tur-retur din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării. Trenurile estivale încep să circule din noaptea de 16 spre 17 iunie și până în noaptea de 10/11 septembrie 2023.

Toate localitățile importante din țară vor fi conectate cu litoralul românesc, fie direct, fie prin conexiuni.

Trenul Suceava Nord – Mangalia va pleca din Suceava la 20.30 și este programat să ajungă la 3.40 în Constanța și la 5.13 în Mangalia. Este primul din toate trenurile din țară care ajunge pe Litoral, ceea ce nu este pe placul celor mai mulți dintre călători din cauză că sunt foarte multe ore de petrecut până la cazare.

La retur, trenul pleacă la ora 21.40 din Mangalia, cu sosire la Suceava la ora 6.50.

Cel puțin deocamdată, trenul de Suceava este prevăzut cu vagoane de clasa I și clasa a II-a și cu vagon cușetă, dar doar tip 6 paturi în cabină. Se merge pe această variantă pentru că cererea de bilete este foarte mare și parcul de vagoane și cușete al CFR Călători nu poate acoperi cererea din toată țara. Să sperăm că se vor găsi totuși, ca și anul trecut, două vagoane cușetă pentru acest tren. Ideal și civilizat ar fi să există și locuri la cușete cu patru paturi în cabină, dar și la vagonul de dormit de clasa I.   

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptopului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în ultimii 13 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă, unele având și vagoane de dormit climatizate.

Între București Nord și Constanța și retur se va asigura un orar candențat, adică trenuri dese, la interval de o oră, maxim două. Această informație este importantă având în vedere că sunt și destui călători care preferă să meargă spre Litoral cu conexiune prin Capitală.

În perioada programului de transport estival, pe secția Constanța – Mangalia, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători.

De asemenea, călătorii pot beneficia de reduceri precum: 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors; o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație, 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR anunță lansarea programului ”Trenurile Soarelui”. Cel mai timpuriu tren care ajunge pe Litoral este Suceava – Mangalia.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR anunță lansarea programului ”Trenurile Soarelui”. Cel mai timpuriu tren care ajunge pe Litoral este Suceava – Mangalia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei