Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Comuna Forăști are probleme cu furnizarea apei potabile, aceasta fiind folosită la irigații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat joi, 8 iunie, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență după ce mai mulți cetățeni din Forăști au sesizat faptul că există disfuncționalități ale rețelei de alimentare cu apă din comună. În urma discuțiilor și a analizei efectuate a rezultat faptul că o parte dintre consumatorii racordați la rețeaua în cauză din comună nu au asigurată administrarea în permanență a apei, existând și situații în care parametrii funcționali de debit și de presiune au valori foarte reduse. În cadrul ședinței s-a arătat faptul că aceste situații au apărut cu precădere după data de 30 mai a.c., pe motiv că există un consum foarte ridicat de apă în timpul zilei, având în vedere că aceasta este folosită la instalațiile de irigare existente în gospodăriile cetățenilor. În aceste condiții, la propunerea primarului din Forăști, Brăduț Irimia, CJSU a dispus decolmatarea celor trei puțuri de captare a apei, existente în comuna Forăști, în vederea asigurării unor debite mărite, precum și suplimentarea echipamentelor și dispozitivelor de pompare a apei către rezervoarele de stocare.

De asemenea, primarul comunei Forăști a precizat că intenționează realizarea unui nou puț de captare a apei de mare adâncime, la 70 de metri, care să suplimenteze debitele de apă existente. La finalul ședinței, prefectul județului Suceava a solicitat reprezentanților instituțiilor prezente să asigure implementarea, controlul, monitorizarea și acordarea de asistență tehnică de specialitate, conform competențelor, astfel încât în comuna Forăști să fie asigurată administrarea apei la parametri optimi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Forăști are probleme cu furnizarea apei potabile, aceasta fiind folosită la irigații.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comuna Forăști are probleme cu furnizarea apei potabile, aceasta fiind folosită la irigații5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei