Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 133 (8357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se mișcă ceva, dar...

Se lucrează la rampele de acces ale podului provizoriu de la Milișăuți. 50 de tuburi sunt contractate, dar nu se știe cine va face lucrarea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproximativ nouă luni de zile de liniște totală pe șantierul podului de la Milișăuți, din cauza amânării exasperante a amenajării unui pod provizoriu, de săptămâna trecută în zona albiei de sub pod au început să lucreze câteva utilaje ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, administratorul drumului național 2H, pe care se află podul mare, care trebuia închis în vederea montării grinzilor care să-i asigure noua structură.

După cum se vede și în imaginea atașată articolului, în aceste zile s-a lucrat la nivelarea terenului și la amenajarea rampelor de acces. Este vorba de rampele de balast puse pe cele două margini ale albei râului Suceava, care trebuie legate de acum prin tuburile din beton.

Se poate observa clar din imagine cum rampele de balast au fost mult împinse în albie, iar cârcotașii nu pot să nu se întrebe dacă nu cumva asta s-a făcut pentru a se mai reduce din numărul de tuburi necesare lucrării, care sunt scumpe și greu de achiziționat.  

Ce mai este cert la această oră e că DRDP Iași a semnat contract de achiziție pentru 50 de tuburi, care ar trebui să ajungă treptat în următoarea perioadă la Milișăuți.

Totuși, până la un pod provizoriu care să fie amenajat efectiv mai este de rezolvat o problemă. Cine va face efectiv acest pod provizoriu?

DRDP Iași a transmis săptămâna trecută că aștepta ca acest pod provizoriu să fie construit de firma Test Prima, cea care are contract și privind repararea podului mare. Doar că, firesc, firma Test Prima a solicitat un buget suplimentar pentru această lucrare estimată la peste 700.000 de lei, prin urmare deloc puțini bani.

”În ceea ce privește execuția propriu-zisă a variantei, având în vedere că aceasta nu poate fi realizată în regie proprie, DRDP Iași este în curs de finalizare a procedurii de achiziție a lucrărilor în regim de urgență. Aceasta va asigura montarea a 50 de tuburi din beton armat în albie, montarea elementelor de siguranță, cât și întreținerea pe timpul exploatării. Totodată, DRDP Iași va demara procedura de achiziție pentru asigurarea unor servicii de supervizare a lucrărilor din punct de vedere calitativ și cantitativ la reabilitarea podului de la Milișăuți”, se arată într-un comunicat recent al DRDP Iași.  

Așadar, alte licitații și alt timp care se scurge. Din informațiile noastre, nu există încă o certitudine privind cine și în ce condiții va amenaja acest pod provizoriu. 

Așadar, în șantier se mișcă ceva, dar cam scârțâie...

Nu mai vorbim de faptul că am intrat în vară și nu avem o dată certă când acest pod provizoriu va fi gata și se va putea trece la închiderea podului mare.

Ce știm cert este că reparația podului mare nu se poate termina în anul 2023.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se lucrează la rampele de acces ale podului provizoriu de la Milișăuți. 50 de tuburi sunt contractate, dar nu se știe cine va face lucrarea.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se lucrează la rampele de acces ale podului provizoriu de la Milișăuți. 50 de tuburi sunt contractate, dar nu se știe cine va face lucrarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei