Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 12 – 18 decembrie

Întâlniri cu Moş Crăciun, la Shopping City Suceava

Încă de la începutul lunii decembrie, atmosfera sărbătorilor de iarnă se resimte din plin la Shopping City Suceava. Clienţii îl găsesc aici, zilnic, pe îndrăgitul Moş Crăciun. Până pe 22 decembrie, de luni până vineri, Moşul este la Shopping City Suceava între orele 17.00-20.00, iar pe 23 decembrie, între orele 11:00-19.00. În weekend, 14-15 decembrie şi 21-22 decembrie, între orele 11:00-19.00, Moşul îi aşteaptă pe cei mici şi pe cei mari să se pozeze cu el, gratuit, la cabina foto. Special pentru cei mici, Shopping City Suceava a mai pregătit şi nenumărate activităţi tematice la atelierele creative. Tot aici, copiii găsesc urna cu scrisori a Moşului. Aceştia pot să-i scrie o scrisoare lui Moş Crăciun, în locul special amenajat, pentru a-l convinge că merită pe deplin cadoul mult aşteptat.

 

Campania "ShoeBox - 2019", lansată la Suceava

Asociaţia „Hope 4 Humanity Humanity”, în parteneriat cu Organizaţia Institutul Bucovina, organizează anul acesta Campania "ShoeBox" 2019 în Suceava. Pentru mai multe detalii, puteţi să luaţi legătura cu coordonatorul campaniei, Cătălin Lostun, telefon: 0741 266 979. Pachetele pot fi donate la Centrul de Incluziune Socială, str. Oituz, nr. 25, fosta clădire a Evidenţei Populaţiei, până pe 15 decembrie.

 

Joi, 12 decembrie

Vernisajul expoziţiei de sculptură „Vasile Gorduz - O pasăre care-şi înghite umbra”

Muzeul Bucovinei şi Asociaţia Vasile Gorduz organizează joi, 12 decembrie, de la ora 15, la Muzeul de Istorie, Sala POD, vernisajul expoziţiei de sculptură „Vasile Gorduz - O pasăre care-şi înghite umbra”.Curatorii expoziţiei sunt Oliv Mircea şi Virgil Scripcariu.

Prezintă Doina Mândru şi Oliv Mircea.Expoziţia poate fi vizitată până pe 31 decembrie.

Vasile Gorduz a fost un sculptor român, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, membru fondator al Grupării 9+1, alături de alţi intelectuali români cu sensibilitate religioasă.

Din 1990 a fost profesor universitar la catedra de sculptură a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi este o personalitate de prim rang a sculpturii româneşti.

 

Alexandra Uşurelu aduce concertul ”Magia Hibernalia”, joi, la Suceava

Una dintre cele mai bune voci din România, Alexandra Uşurelu, va concerta joi, 12 decembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Municipal ”Matei Vişniec”, spectacolul fiind organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare”.

Preţul unui bilet este de 20 de lei sau 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari.

 

Vineri, 13 decembrie

Festivalul de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”, ziua I

Teatrul Studenţesc Fabulinus din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava invită publicul la prima ediţie a Festivalului de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”.

Vineri, 13 decembrie - la Auditorium „Joseph Schmidt”:

18.00 - „Pisica verde” - Teatrul Studenţesc Fabulinus - CCS Suceava, de Elise Wilk, regia Cosmin Panaite;

19.30 - „Bani din cer” - Teatrul Studenţesc Ludic - CCS Iaşi, după Ray Cooney, regia Andrei Ciobanu;

21.30 - Concert Bobo Burlăcianu.

 

Expoziţia „Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice”

Muzeul Bucovinei Suceava şi Muzeul Est-Slovac Košice organizează vineri, 13 decembrie, la ora 12, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziţiei „Din casa Domnului: statui de lemn din colecţiile Muzeului Est-Slovac din Košice”.

Evenimentul se află sub patronajul Excelenţei Sale Karol Mistrík, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Slovace în România, care, alături de Robert Pollak – directorul Muzeului Est-Slovac Košice, František Gutek - directorul Muzeului Šarišske, Bardejov, Slovacia, şi Tibor Rémiás - directorul Muzeului Josa Andras, Nyiregyhaza, Ungaria, va fi prezent la deschiderea expoziţiei. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 13 decembrie 2019 - 29 martie 2020.

 

Gala Premiilor Societăţii Scriitorilor Bucovineni, la Biblioteca „I.G. Sbiera”

Vineri, 13 decembrie, de la ora 11.00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” se va desfăşura manifestarea „Cartea la ceas aniversar” - Gala Premiilor Societăţii Scriitorilor Bucovineni pentru carte publicată în anul 2018. Juriul a fost format din: Mircea A. Diaconu (preşedinte), Monahia Elena Simionovici, Isabel Vintilă, L.D. Clement şi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatori: Societatea Scriitorilor Bucovineni, în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Alexandria Librării, sub egida Consiliului Judeţean Suceava.

Pe parcursul evenimentului, participanţii vor avea posibilitatea să asiste la o serie de momente muzical-artistice în interpretarea unor elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Programul artistic este coordonat de directoarea adjunctă a instituţiei de învăţământ sucevene, prof. Elena Istrate.

De asemenea, va fi lansat cel mai recent număr al revistei „Bucovina literară”, ultimul pe anul în curs.

Gala Premiilor SSB va fi prezentată de Alexandru Ovidiu Vintilă, preşedintele SSB.

Organizatorii îşi doresc astfel să marcheze, printr-o manifestare emblematică pentru lumea scriitoricească din Bucovina, Anul Cărţii în România.

 

Salonul Internaţional de Artă Fotografică “Bucovina Mileniul III”

Salonul Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina Mileniul III”, ediţia a XVI-a, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural Bucovina, sub înaltul patronaj FIAP şi AAFR, a acordat anul acesta 36 de premii. Vernisajul va avea loc vineri, 13 decembrie, la ora 12:00, la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Participarea a fost numeroasă, peste media participărilor anilor precedenţi. Astfel, s-au înscris în competiţie 436 de artişti fotografi din 43 de ţări, cu 3.934 de fotografii. Artiştii fotografi s-au înscris la secţiunea „OPEN” cu 1.685 de lucrări fotografice şi cu 1.249 de fotografii la secţiunea „JURNALISM”.

 

Christmas Time, concert de jazz cu nume importante la Suceava

Iubitorii de jazz şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 13 decembrie, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului "Matei Vişniec" din Suceava, la concertul Crossover Jazz, cu tematică de Crăciun. Christmas Time îşi propune să aducă emoţie celei mai frumoase sărbători din an în armonii de jazz, iar pe scenă vor evolua următorii artişti: Walle Larsson (Canada), Marc Oselski, Dumitru Toma, Stas Poraico şi Taras Blajco (Republica Moldova). Calitatea sunetului este garantată de celebrul inginer de sunet din Moldova Andrei Lifenco. Evenimentul este organizat de Upgrade Suceava - o comunitate de tineri care doreşte să aducă o schimbare reală în municipiul reşedinţă de judeţ. Un bilet la acest concert costă 35 de lei. Biletele pot fi cumpărate de la biroul Upgrade, hotel Bucovina, etaj 2, camera 205, în fiecare zi de lucru, între orele 10.00-12.00, sau seara, între orele 18.00-20.00. Biletele pot fi cumpărate online şi de la link-ul www.bit.ly/jazzsuceava.

 

Sâmbătă, 14 decembrie

Festivalul de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”, ziua a II-a

Teatrul Studenţesc Fabulinus din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava invită publicul la prima ediţie a Festivalului de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”.

Sâmbătă, 14 decembrie - la Auditorium „Joseph Schmidt”:

18.00 - „Mora” - Teatrul Studenţesc Imago - CCS Cluj-Napoca, după Matei Vişniec, regia Nicoleta Poenar;

19.00 - „Ţîba” - Teatrul Studenţesc Fabulinus - CCS Suceava, foarte puţin după William Shakespeare, regia Cosmin Panaite;

20.30 - Concert Trupa Mici.

 

”Rareş Totu plays Santana”, un eveniment Art Rock Cafe

Rareş Totu revine sâmbătă la Suceava cu ”SHANGO” - un concert în premieră pentru Suceava, în care va cânta piese din muzica lui Carlos Santana. Evenimentul va fi găzduit de clubul Art Rock Cafe de pe strada Scurtă nr. 4, începând cu ora 21.00. Preţul unui bilet este de 35 de lei presale, sau 45 de lei în ziua concertului. Rezervările la mese se pot face în limita locurilor disponibile. Acestea se vor activa odată cu achiziţionarea biletelor. After party începând cu ora 23.00.

 

Duminică, 15 decembrie

Festivalul de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”, ziua a III-a

Teatrul Studenţesc Fabulinus din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava invită publicul la prima ediţie a Festivalului de Teatru Studenţesc „TeSt Fest”.

Duminică, 15 decembrie:

18.00 - „Acţiune Houellebecq” - Teatrul Studenţesc Podul - CCS Bucureşti, după Michel Houellebecq (la Auditorium ”Joseph Schmidt”);

19.30 - „Cosmic” - Teatrul Studenţesc Fabulinus - CCS Suceava (la Planetariul USV), texte „Light of Ink”, regia Cosmin Panaite.

 

Comedia „Un bărbat şi mai multe femei” a Teatrului de Artă Bucureşti

La Sala Mare a Teatrului Municipal "Matei Vişniec" Suceava va avea loc

duminică, 15 decembrie, la ora 19.00, comedia „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin. Teatrul de Artă Bucureşti aşteaptă publicul sucevean la acest spectacol, la ediţia aniversară, de 10 ani. Biletele pentru reprezentaţia aniversară “Un bărbat şi mai multe femei” se pot achiziţiona din reţeaua MyStage.ro şi de la casa de bilete a Teatrului "Matei Vişniec"Suceava.
 

Luni, 16 decembrie

Concertul Extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”

Luni, 16 decembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, va avea loc Concertul Extraordinar de Colinde al Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei”.Vor concerta grupuri folclorice, coruri de copii şi tineri şi coruri parohiale.

La începutul evenimentului va avea loc premiera piesei de teatru „Încă oleacă”, jucată de copiii din Grupul de Cateheză al Bisericii „Sfântul Dumitru” Suceava. Intrarea este liberă.

 

Echipa ”România, te iubesc!” lansează cartea ”Ne facem bine”

Editura Humanitas şi Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare“ Suceava invită sucevenii luni, 16 decembrie, la o întâlnire cu echipa ”România, te iubesc!” despre volumul „Ne facem bine. O antologie de fapte extraordinare văzute şi vorbite la «România, te iubesc!»”, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2019.

Evenimentul este programat de la ora 18.00, în Auditorium „Joseph Schmidt“ (strada Universităţii nr. 13).

Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi Cristian Leonte au cuprins în cel de-al doilea volum al echipei poveşti ale unor români de succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei