Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Cuşnir: "Ar fi superb dacă transportul public şi mobilitatea din Suceava ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, Dan Ioan Cuşnir, consideră că Asociaţia Municipiilor din România şi-a pierdut orice urmă de credibilitate atunci când a oferit Sucevei diploma de excelenţă pentru „transport public şi mobilitate”. „Calitatea serviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienţei celor care administrează o comunitate. Calitatea transportului public local reprezintă barometrul gradului de dezvoltare al unui oraş. Autobuzele şi staţiile de autobuz sunt oglinda respectului administratorilor oraşului faţă de cetăţeni”, a spus Dan Ioan Cuşnir. El a subliniat că pentru suceveni „ar fi superb” dacă transportul public şi mobilitatea ar ajunge din urmă diplomele primarului Sucevei, Ion Lungu. „Diploma nu are roţi şi scaune şi nu le ţine de frig pasagerilor care aşteaptă înfriguraţi în ţarcurile de oi pe care Ion Lungu le numeşte staţii de autobuz”, a spus Cuşnir. El a spus că, folosind ghilimele de rigoare, edilii oraşelor Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov sau Sibiu „sunt nişte fraieri”. ”Ei au reuşit să asigure transport public de excelenţă, sute de autobuze noi, ticketing civilizat, dar nu au diplome. Noi îl iubim pe Ion Lungu, ne aduce în fiecare an diplome de excelenţă, nici nu mai avem nevoie de transport public nici măcar decent, ce să mai vorbim de excelenţă?! Mie, personal, mi-ar fi fost jenă să mă prezint în faţa publicului cu altceva decât scuze pentru starea jalnică a staţiilor de autobuz, vechiturile din dotarea TPL sau, să nu uităm, o vară întreagă cu trafic infernal şi un pod blocat pentru reparaţii care în altă parte se rezolva în câteva nopţi. Dacă aş fi fost în locul lui Ion Lungu, refuzam acest premiu, pentru că este un atac la bunul-simt şi la inteligenţa sucevenilor”, a declarat liderul PSD Suceava.

El a subliniat că atât timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calităţii autobuzelor şi al staţiilor de autobuz, este premiată pentru „transport public şi mobilitate”, gala Asociaţiei Municipiilor din România nu este altceva decât un eveniment lipsit de credibilitate. „Această farsă nu este gratuită, an de an din banii sucevenilor se plătesc 100.000 lei pentru a readuce în actualitate şi în memoria publică expresia <măgarului tichie de mărgăritar>. Este un prilej al unor oameni în poziţii privilegiate să mai toace nişte bani publici în batjocură, să-şi acorde, prin rotaţie, premii fictive pentru realizări exagerate. Cu banii sucevenilor, cheltuiţi până în prezent la Asociaţia Municipiilor din România, s-ar fi cumpărat un autobuz electric nou. În realitate <mobilitatea> Sucevei include trafic bară la bară, piste de biciclete inexistente şi mai nou carenţa trotuarelor şi a aleilor pietonale decente”, a declarat Cuşnir. El a mai adăugat că în ziua în care Ion Lungu va folosi transportul în comun că să ajungă la muncă, cum o fac şi premierii unor ţări, atunci „vom putea spune că este momentul să participăm la astfel de competiţii, deocamdată inutile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Cuşnir: "Ar fi superb dacă transportul public şi mobilitatea din Suceava ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu".
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Ioan Cuşnir: "Ar fi superb dacă transportul public şi mobilitatea din Suceava ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu"1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei