Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect premiat la Gala AMR

Sensuri unice și bandă specială pentru transportul în comun din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până la finele anului viitor, în municipiul Suceava vor fi introduse sensurile unice, iar autobuzele de transport în comun vor circula pe o bandă specială, liberă, astfel încât să nu mai fie blocate în trafic, iar timpii de așteptare în stații, între curse, să fie respectați.

Măsura face parte dintr-un proiect amplu, de mobilitate urbană - sistem integrat de transport public ecologic, aflat în curs de implementare.

Proiectul a adus Sucevei premiul de Excelență în Transport Public şi Mobilitate, la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Revenit de la București, primarul Ion Lungu a precizat că proiectul a fost apreciat de comisia de analiză, formată din rectori ai unor prestigioase universități din țară, fiind singurul sistem integrat de transport public ecologic, chiar dacă introducerea autobuzelor electrice a devenit un trend național.

Edilul sucevean a explicat că proiectul are numeroase componente, inclusiv introducerea sensurilor unice și a benzilor separate pentru transportul în comun făcând parte din strategia municipalității:

„- Infrastructură – facem o autobază nouă, deja platforma pe care se amplasează este finalizată și împrejmuită cu gard, la capătul străzii Căpitan Grigore Andrei. S-a tras energia electrică acolo, fiind necesară putere mare, pentru încărcarea flotei auto electrice.

- a fost licitată reabilitarea străzii Vasile Pârvan, componentă a acestui proiect, care devine capăt de linie pentru transportul electric.

- modernizarea celor 54 de stații de autobuz;

- 28 de puncte de încărcare pentru automobilele electrice – 14 rapide și 14 standard;

- 50 de autobuze electrice care vor fi aduse prin Programul Operațional Regional – 40 de capacitate mare și 10 de capacitate mică, pentru care vom relua licitația.

Astăzi avem în exploatare 5 autobuze electrice la TPL, 11 autoturisme, două furgonete, 2 autoutilitare și 11 biciclete. Mai este o componentă importantă, managementul pentru acest transport electric, acel sistem de eticketing, informarea cetățenilor în stațiile de transport, supravegherea video și dispecerat video”.

Valoarea acestui proiect este de circa 40 de milioane de euro, din care 35 de milioane de euro pe POR și 5 milioane pe fonduri elvețiene.

Ion Lungu și-a exprimat convingerea că până la finele anului viitor va fi implementat acest amplu proiect, care „este în beneficiul sucevenilor. Când vom avea autobuzele electrice vom implementa și sensurile unice, cu bandă separată pentru transportul public, una dintre țintele proiectului fiind și fluidizarea traficului. Atunci voi avea posibilitatea să mă adresez sucevenilor să circule mai mult cu transportul public local.

Este un proiect la care țin foarte mult și avem o șansă reală să avem un transport modern și performant în Suceava”.

Costurile de funcționare cu autobuzele electrice sunt estimate a fi de șapte ori mai mici decât costurile actuale cu combustibilul petrolier, la TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sensuri unice și bandă specială pentru transportul în comun din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice.
 Vizualizări articol: 2435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Sensuri unice și bandă specială pentru transportul în comun din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei