Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 2020

Tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din 2020, rezidenţii se vor putea pregăti şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Anunţul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care a menţionat că şi spitalele militare, spitalele judeţene mari şi spitalele private vor putea asigura pregătirea medicilor rezidenţi, nu doar spitalele universitare.

Potrivit dr. Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Suceava, citat de ro healthreview.ro, unitatea ar avea nevoie de circa 70 de rezidenţi, cei mai mulţi pentru Secţia de cardiologie.

Câte patru ar urma să facă stagiul de pregătire pe diabet, nutriţie şi boli metabolice, respectiv UPU, câte trei pe medicină internă, urologie, pediatrie, chirurgie generală, pneumologie, neurologie, boli infecţioase, ATI şi laborator de radiologie.

Câte doi rezidenţi ar urma să fie pregătiţi pe nefrologie, ortopedie-traumatologie, psihiatrie, reumatologie, gastroenterologie, ORL, oncologie, chirurgie vasculară, oftalmologie, medicină de laborator, dermatologie şi în laboratorul de anatomie patologică. În specialităţile neurochirurgie, chirurgie şi ortopedie pediatrică ar urma să fie pregătit câte un rezident.

Macovei a mai declarat pentru rohealthreview.ro că Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” poate asigura pregătirea rezidenţilor din punct de vedere medical, acesta salutând decizia Ministerului Educaţiei, considerând-ooportună pentru dezvoltarea resursei umane în sănătate.

„Sperăm că un număr cât mai mare de rezidenţi se vor pregăti în spitalul nostru, un spital care, prin activitatea sa, s-a impus la nivel regional”, a adăugat directorul medical.

La rândul său, managerul unităţii, ec. Vasile Rîmbu, a subliniat că spitalul are dotarea şi logistica necesare pentru a asigura pregătirea rezidenţilor la cele mai înalte standarde.

Pregătirea medicilor rezidenţi durează, în prezent, între 3 şi 6 ani, în funcţie de specializare, iar până în acest an se desfăşura doar în spitalele universitare sau clinice, care au contracte cu universităţi de medicină.

”Am reuşit să găsim o soluţie europeană de a lărgi baza de formare pentru aceşti tineri minunaţi pe care-i avem. Din 2020, tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare atât în spitale militare din România, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private”, a anunţat, ieri, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Acesta a explicat că majorarea salarială nu este suficientă pentru ca medicii să rămână în ţară, fiind nevoie şi de condiţii.

Celelalte spitale menţionate de ministrul Sănătăţii pentru pregătirea rezidenţilor sunt cele din Bacău şi Baia Mare

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare la Suceava.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare la Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei