Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Orele optime de funcționare a organelor (II)

În perioadele orare prezentate mai jos energia curge la maxim prin meridiane și în cazul în care întâlnește emoții negative le poate amplifica. La început sunt aceste simptome descrise ce ne dau doar o stare de disconfort, însă în timp își pot face apariția și boli asociate acestor organe și meridiane. Cu ajutorul acestor informații puteți rupe acest lanț vicios și vă puteți dobândi si păstra sănătatea.

Meridian vezică biliară (23:00-1:00). Vezica biliară este perturbată de stările frecvente de nemulțumire cronică, de asumarea unor responsabilități exagerate, de stările de agitație lăuntrică. În această perioadă ne putem confrunta cu amărăciune și resentimente.

Meridian ficat (1:00-3:00). Imposibilitatea temperării stărilor de mânie și exprimarea incorectă a puterii voinței personale se pot amplifica în această perioadă. Ficatul este cel care coordonează aptitudinea mentală și emoțională de planificare a vieții noastre lăuntrice, iar când funcționarea acestui organ este perturbată apare o stare de irascibilitate și nervozitate.

Meridian plămân (3:00-5:00). În acest interval orar putem trăi stări de teamă, tristețe și nesiguranță. Imposibilitatea obținerii unei stări de relaxare adecvate în momentul când asupra noastră acționează diverși factori stresori poate conduce la persistența stărilor de depresie, tristețe și autocriticism exagerat.

Meridian intestin gros (5:00-7:00). Afecțiunile intestinului gros pot fi  determinate de persistența la nivel de subconștient a anumitor idei fixe peste care nu vrem sau nu ne simțim capabili să trecem. Pot apărea sentimentul de vinovăție și nevoia de a ne situa în defensivă.

Meridian stomac (7:00-9:00). Afecțiunile stomacului sunt generate de incapacitatea de a asimila noi experiențe, de a „digera” noile evenimente cu care ne confruntăm.

Meridian splină - pancreas (9:00-11:00). Persistența stărilor de confuzie, lipsei de concentrare, obsesiilor mentale, stărilor de îngrijorare permanentă ce se manifestă adesea fără motiv pot duce în timp la apariția unor boli ale splinei și pancreasului. Putem percepe în acest interval orar stări de gelozie, stimă de sine scăzută și îngrijorare.

Meridian inimă (11:00-13:00). Imposibilitatea de a trăi plenar starea de bucurie și fericire lăuntrică, lipsa de empatie, de incapacitatea de comunicare și de exteriorizare armonioasă a emoțiilor se pot resimți în special în acest interval orar.

Meridian intestin subțire (13:00-15:00). Afecțiunile intestinului subțire pot fi generate de dificultatea de asimila idei noi, de cantonarea noastră în anumite idei sau atitudini învechite. În acest interval de timp se pot amplifica manifestarea stărilor de insecuritate și vulnerabilitate.

Meridian vezică urinară (15:00-17:00). În această perioadă putem experimenta stări accentuate de timiditate și imposibilitatea gestionării stărilor de mânie și a temerilor ce ne copleșesc mecanismele interne de apărare. Afecțiunile vezicii urinare pot fi declanșate adesea de stările de frică, de rușine și lașitate ce le putem resimți preponderent în acest interval.

Meridian rinichi (17:00-19:00). Imposibilitatea eliberării de stări de mânie și de temeri poate duce în timp la apariția bolilor de rinichi. Activitatea rinichilor mai poate fi perturbată de excesele sexuale sau de activități fizice ce necesită un mare consum energetic. Senzația de oboseală continuă se poate percepe în acest interval orar, dacă glandele suprarenale sunt epuizate.

Meridian pericard (19:00-21:00). Când acest meridian este dezechilibrat trebuie să fim atenți la aspectele emoționale ce includ imposibilitatea de a ne exprima sentimentele și senzația extremă de tristețe/bucurie.

Meridianul 3 focare (21:00-23:00).  Deficiențele în plan afectiv-comunicațional, dezvoltarea nearmonioasă a relațiilor interumane sunt cele care duc la dezechilibrarea acestui meridian.

 

Concurs lunar cu premii „Cine știe câștigă! ...sănătate”

Câștigătorul concursului este domnul Pop Vasile din Cluj-Napoca.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orele optime de funcționare a organelor (II).
 Vizualizări articol: 1633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Orele optime de funcționare a organelor (II)5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei