Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Alexandru Moldovan a constituit o celulă de criză la Prefectura Suceava pentru a rezolva problema plăţii salariilor către profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a constituit o celulă de criză pentru a găsi soluţii la problemele apărute la plata salariilor personalului din învăţământul preuniversitar sucevean. Aceasta după ce în după-amiaza zilei de marţi prefectul a fost sesizat de preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava asupra unei situaţii urgente referitoare la blocajul plăţilor drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din învăţământul preuniversitar sucevean. La întâlnirea de la prefectură a fost invitat inspectorul şcolar general al judeţului, prof. Gabriela Mihai, pentru a aduce lămuriri cu privire la situaţia extremă cu care se confruntă Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava în ceea ce priveşte blocajul survenit în plata salariilor în învăţământul preuniversitar judeţean. În cadrul discuţiilor, prefectul a solicitat un raport detaliat care să cuprindă descrierea situaţiei limită înregistrate, cauzele care au generat-o şi măsurile dispuse pentru soluţionare de către conducerea IŞJ Suceava.

„În urma şedinţei operative a rezultat că este blocat programul naţional EduSAL, platforma electronică la nivel naţional pentru plata drepturilor salariale, pentru luna noiembrie 2019, în cazul judeţului Suceava, existând pericolul ca plăţile pentru un număr considerabil de angajaţi din învăţământul preuniversitar sucevean să nu poată fi efectuate la data de 13 decembrie 2019”, a explicat Alexandru Moldovan. Imediat, acesta a luat legătura cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie, solicitând analiza acestei situaţii urgente şi identificarea unei soluţii legale de deblocare a plăţilor pentru cei peste 10.000 de angajaţi ai învăţământului preuniversitar sucevean aflaţi în această situaţie, în condiţiile în care se apropie sărbătorile de iarnă.

 

Salariile personalului din învăţământul preuniversitar vor fi plătite pe 13 decembrie 2019

Alexandru Moldovan a adăugat că în dimineaţa zilei de ieri a fost organizată, la sediul IŞJ Suceava, o videoconferinţă la care a participat ministrul Monica Anisie, directorul general din cadrul ministerului Mihai Păunică şi conducerea învăţământului sucevean. El a explicat că în cadrul videoconferinţei s-au discutat motivele ce au generat această situaţie. „Astfel la nivelul IŞJ Suceava s-a procedat la suplimentarea personalului încadrat în învăţământul preuniversitar cu un număr de 70 de norme, fără încadrarea în alocarea bugetară aprobată şi fără avizul ministerului de resort. Motivat de situaţia excepţională ivită la nivel naţional, s-a analizat şi s-a identificat o soluţie legală de deblocare a plăţilor salariale”, a declarat Alexandru Moldovan. El a spus că ministrul Educaţiei a dat asigurări că toate salariile angajaţilor din învăţământul preuniversitar sucevean vor fi plătite la termen, adică în data de 13 decembrie 2019. De precizat că la finalul videoconferinţei reprezentanţilor sindicatelor li s-a comunicat că situaţia a fost deblocată.

Prefectul Alexandru Moldovan a ţinut să mulţumească ministrului Monica Anisie pentru operativitatea şi disponibilitatea cu care s-a implicat în soluţionarea acestei situaţii de extremă urgenţă pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar sucevean, care ar fi fost în situaţia de a nu-şi fi încasat drepturile salariale în prag de sărbători.

De asemenea, prefectul a solicitat conducerii IŞJ Suceava respectarea dispoziţiilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, conform căreia este instituită obligativitatea ordonatorilor de credite de a utiliza creditele bugetare repartizate în condiţii de economicitate, eficienţă şi eficacitate. Nu în ultimul rând, el a solicitat conducerii IŞJ Suceava să comunice imediat orice eveniment care ar putea produce perturbarea desfăşurării normale a activităţii în învăţământul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Moldovan a constituit o celulă de criză la Prefectura Suceava pentru a rezolva problema plăţii salariilor către profesori.
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Alexandru Moldovan a constituit o celulă de criză la Prefectura Suceava pentru a rezolva problema plăţii salariilor către profesori3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei