Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă complicată

Dosarul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic, blocat de trei ani în faza de anchetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dosarul privind unul din cele mai grave accidente petrecute în ultimii ani în municipiul Suceava, în care au murit doi oameni, va împlini în curând trei ani de când se află în fază de anchetă, la polițiștii rutieri și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.  Doi septuagenari şi-au pierdut viaţa în teribilul accident petrecut pe 28 decembrie 2016, în intersecţia de la Nordic, din municipiul Suceava, într-o perioadă în care semaforul nu funcționa.

În acest an, în luna mai, una din părțile din dosar a contestat în instanță durata prea lungă a anchetei, iar Judecătoria Suceava i-a dat dreptate. A fost impus și un termen pentru rezolvarea cauzei, respectiv 19 august a.c., care însă nu a putut fi respectat.

Aceste termene, deși stabilite de judecători, nu sunt executorii. Problema principală este că în acest dosar s-a dispus o nouă expertiză de specialitate, privind modul în care s-a produs accidentul, semn că sunt ceva dubii în acest caz. Iar aceste expertize se lasă deseori așteptate foarte mult, mult prea mult.

 

Cum s-a petrecut dubla tragedie

Pe 28 decembrie 2016, semaforul de la Nordic nu funcționa după ce un alt autoturism, condus de un șofer beat, distrusese stâlpul pe care era montat unul dintre semafoare.

Un taxi Dacia Logan care îi avea pasageri pe o femeie în vârstă de 74 de ani şi un bărbat de 70 de ani cobora pe bulevardul George Enescu spre intersecţia de la Nordic, după ce îi luase pe cei doi clienţi din zona cartierului Zamca. Ajuns în intersecţia în care semafoarele erau oprite, taximetristul a virat la stânga, spre strada Universităţii. În acel moment, venind din sens opus, dinspre Curcubeul, un autoturism de teren marca SsangYong a intrat pe prima bandă în intersecţie şi a lovit în plin taximetrul Dacia Logan. În urma impactului deosebit de puternic în zona portierei din dreapta spate a taximetrului, acesta s-a rotit în aer şi a fost aruncat pe trotuarul din preajmă. Impactul a fost devastator pentru cei doi pasageri de pe bancheta din spate a taxiului, Mihai Negruş, pasagerul în vârstă de 70 de ani, fiind aruncat din autoturism pe asfalt, iar Maria Nechita Luca, femeia de 74 de ani, aflată şi ea pe bancheta din spate, fiind grav rănită.

Cei doi au ajuns la Urgențele Spitalului Județean în stop cardio-respirator și nu au mai putut fi salvați.

 

Viteza mașinii care avea prioritate, una din cheile anchetei

La faţa locului au ajuns poliţiştii, care i-au audiat pe şoferii implicaţi şi au stat de vorbă cu martorii care au asistat la producerea accidentului. Cristi Daniel Florea, şoferul în vârstă de 43 de ani al taxiului, a declarat că, nefiind semafor, la trecerea de pietoni de pe bulevard erau două maşini oprite pe a doua bandă, acordând prioritate celor care treceau strada. Acesta s-a încadrat să facă stânga, moment în care mașina de teren care venea dinspre Curcubeul a intrat violent în partea din spate a taxiului. Taximetristul a declarat că mașina de teren a intrat în intersecție „ca o rachetă”. Accidentul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere, fiind destul de clar că mașina de teren  venea cu viteză mare. În cadrul expertizelor de specialitate unul din detaliile esențiale este legat de stabilirea vitezei de rulare a mașinii de teren.    

Nefuncţionarea semaforului din intersecţia de la Nordic a influenţat cu siguranţă producerea accidentului, mai ales că șoferii sunt obișnuiți ca în această intersecție să fie dirijată prin semafor.

 

Se așteaptă rezultatele unei noi expertize

Monitorul de Suceava a solicitat un punct de vedere Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu privire la ancheta care se întinde deja de trei ani de zile în acest caz. Ni s-a comunicat că dosarul se află în lucru la Serviciul Rutier Suceava, iar la acest moment dosarul a fost înaintat la Laboratorul de Expertize Criminalistice Iași, în vederea efectuării unei noi expertize tehnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic, blocat de trei ani în faza de anchetă.
 Vizualizări articol: 3624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dosarul accidentului cu doi morți din intersecția de la Nordic, blocat de trei ani în faza de anchetă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei