Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur face demersuri la Ministerul Finanțelor pentru modernizarea vămii Siret

Joi, 12 Decembrie 2019 (17:33:16)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vrea urgentarea modernizării Punctului Vamal Siret, în condițiile în care urmează să se construiască autostrada A7 Siret – Suceava – Ploiești. La inițiativa lui Gheorghe Flutur, joi a avut loc o discuție cu privire la situația Punctului Vamal Siret. La întâlnire au participat și directorul Direcției Regionale de Finanțe Iași, Dan Nechifor, precum și șeful Punctului Vamal Siret, Toader Ciornei. Șeful administrației județene a declarat că în urma discuțiilor a rezultat faptul că există depus un proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret, pe POIM, în valoare de 15 milioane euro, proiect care este blocat din 2015. Gheorghe Flutur a precizat că pentru acest proiect cofinanțarea este de aproximativ cinci milioane de euro, restul fiind bani europeni nerambursabili. „Doresc să fac demersuri către Ministerul Finanțelor Publice în vederea deblocării și cuprinderii sursei de cofinanțare în bugetul anului 2020. De asemenea, este necesară emiterea unei hotărâri de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico - economici ai acestei investiții”, a precizat Gheorghe Flutur. El a declarat că în proiectul de modernizare este prevăzut un tunel de scanare, un scaner mobil care în 12 ore poate procesa 300 de camioane, față de 80 cât se controlează astăzi.

„Aceasta ar duce la reducerea timpului de așteptare în punctul vamal care este unul dintre cele mai aglomerate din țară”, a spus Flutur. Președintele CJ Suceava a mai afirmat că prin acest punct vamal tranzitează anual circa 600.000 de autovehicule,  dintre care 100.000 de camioane. „Am în vedere să solicit urgentarea acestui proiect și prin prisma construirii autostrăzii A7 Siret – Suceava – București, când va crește traficul, fiind absolut necesar să avem un punct vamal modern. Iar pentru aceasta, luni voi fi la Ministerul de Finanțe cu această propunere”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur face demersuri la Ministerul Finanțelor pentru modernizarea vămii Siret.
 Vizualizări articol: 1655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur face demersuri la Ministerul Finanțelor pentru modernizarea vămii Siret2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei