Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 291 (7292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Activităţi ale Gărzii Forestiere Suceava

Peste 500 de cioate de arbori tăiaţi ilegal, descoperite pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la începutul lunii decembrie şi până în prezent, Garda Forestieră Suceava a  executat numeroase controale şi inspecţii în fondul forestier proprietate publică a Statului Român şi proprietate privată, pentru identificarea tăierilor fără drept de arbori şi pentru prevenirea extinderii acestui fenomen infracţional.

„În paralel se desfăşoară controale pe drumurile publice şi forestiere pentru identificarea transporturilor ilegale de materiale lemnoase, această activitate urmând a fi intensificată în această perioadă, ţinând cont de faptul că au început transporturile de pomi de iarnă”, a precizat inspectorul-şef Mihai Găşpărel, care a prezentat un raport de activitate, care cuprinde primele 10 zile din decembrie.

Astfel, s-au efectuat 34 de controale la regim silvic şi materiale lemnoase, respectiv inspecţii de fond şi parţiale în fond forestier şi în vegetaţia de pe terenuri din afara fondului forestier, controale la exploatare în partizi autorizate, controale de circulaţie materiale lemnoase pe drumuri publice şi forestiere, controale la instalaţii de debitat materiale lemnoase, depozite de materiale lemnoase, verificări erori Wood Tracking, verificări zone critice din punctul de vedere al tăierilor fără drept de arbori.

Cea mai gravă situaţie constatată în teren este cea de pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, unde, la un control efectuat în colaborare cu Direcţia Silvică Suceava, s-au găsit peste 500 de cioate provenite de la arbori tăiaţi fără drept. În total, în controalele efectuate, au fost identificaţi 562 de arbori tăiaţi ilegal, cu un volum de 271 de metri cubi, valoarea prejudiciului fiind de aproape 100.000 de lei.

Prin alte cinci inspecţii de fond, s-au preluat, în vederea întocmirii de contracte de prestări servicii silvice – pază, suprafeţele aflate în proprietate privată persoane fizice, care nu aveau asigurate serviciile silvice însumând 36 ha.

O amendă de 2.000 de lei a fost aplicată în urma unui control la o exploatare în partizi autorizate, o sancţiune de 5.000 de lei a fost aplicată în urma controalelor de circulaţie materiale lemnoase pe drumuri publice şi forestiere.

Cele mai mari sancţiuni contravenţionale, cu o valoare de 57.000 de lei, au fost date de Garda Forestieră Suceava în urma controalelor executate la instalaţii de debitat, inclusiv verificări erori coduri generate în aplicaţia Wood Tracking.

De asemenea, s-au confiscat 266 mc materiale lemnoase: 222 mc lemn rotund lucru răşinoase şi 44 mc lemn de foc, în acest interval de timp fiind verificate şi două petiţii primite de la cetăţeni.

„Ca urmare a constatărilor din teren, s-au întocmit actele de inspecţie şi control aferente, urmând a se transmite, acolo unde este cazul, sesizări penale către organele de cercetare penală abilitate. Urmează ca acestea să continue cercetările specifice privind infracţiunile de tăiere ilegală de arbori şi distrugere, în vederea identificării autorilor”, a transmis şeful Gărzii Forestiere Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de cioate de arbori tăiaţi ilegal, descoperite pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 500 de cioate de arbori tăiaţi ilegal, descoperite pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei