Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Inspecție șantier

Unul din cele două tronsoane ale DN 18 Suceava-Maramureș este aproape finalizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de reabilitare capitală a DN 18 Suceava-Maramureș se apropie de final pe unul din cele două tronsoane de pe raza județului nostru. Este vorba de tronsonul III al drumului, adică de la limita cu Maramureşul, din Pasul Prislop, şi până la Valea Stânei, comuna Cârlibaba. O inspecție în teren a reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, care a fost efectuată săptămâna trecută, a reliefat că pe acest tronson mai erau de turnat doar 5 kilometri din ultimul strat, cel de uzură. Practic, suprafața de rulare este aproape gata. Mai sunt de turnat șanțuri betonate și  de montat parapete de protecție. Acestea din urmă vor fi montate pe 13 kilometri, lucrarea fiind una de anvergură, astfel că în această toamnă se vor monta în zonele cele mai periculoase. De asemenea, pe acest tronson aproape finalizat mai este de realizat marcaj provizoriu.

Cert este că pe acest tronson se poate circula deja în condiții optime, starea carosabilului fiind foarte bună.

Lucrarea de pe DN 18 din județul Suceava mai cuprinde şi tronsonul IV. Aici este vorba de porţiunea din satul Valea Stânei spre Iacobeni, prin comuna Ciocăneşti, unde lucrările au început mai târziu.

Specialiștii de la Drumuri Naționale au constatat în teren că aici se lucrează la stratul de asfalt de bază, lucrare făcută săptămâna trecută pe aproximativ 4 kilometri. Constructorul a realizat și lucrări de plombare, pentru circulație provizorie, la Botuș. Anterior s-au efectuat amenajări și lucrări pregătitoare. Pe acest tronson mai este de lucru destul de mult și în 2019, iar în acest an muncitorii vor mai rămâne pe teren cât vremea va mai permite.

Beneficiarul lucrării este Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Pe ambele tronsoane lucrează un consorţiu format din trei firme (SC Autotehnorom SRL, SC Opr Asfalt SRL şi SC Rutier-Conex XXI SRL).

DN 18 este cunoscut de mulţi ani de zile ca unul din cele mai proaste drumuri naţionale din ţară. Ciocăneşti şi Cârlibaba au pierdut foarte mult în ultimii ani, din punct de vedere economic şi turistic, din cauza stării drumului.

Drumul trebuia modernizat încă din 2011, însă lucrările au tot fost amânate până când localnicii și nu numai au ajuns la exasperare. Lucrările au început serios abia din luna mai 2017. Se speră că DN 18 va fi gata de la un capăt la altul în 2019. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul din cele două tronsoane ale DN 18 Suceava-Maramureș este aproape finalizat.
 Vizualizări articol: 3252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Unul din cele două tronsoane ale DN 18 Suceava-Maramureș este aproape finalizat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei