Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Maricela Cobuz a prezentat principalele măsuri luate de actuala guvernare pentru persoanele vârstnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică intitulată ”Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită și la Suceava”. În declaraţia politică, Maricela Cobuz a amintit de evenimente organizate la Suceava pentru sărbătorirea acestei zile, adăugând că personal a participat la ședința festivă dedicată celebrării persoanelor vârstnice de la Palatul Administrativ, precum şi la întâlnirea cu membrii Organizației Pensionarilor Social-Democrați din Suceava. „Această organizație reprezintă o structură importantă a Partidului Social Democrat, care a contribuit, an de an, la desfășurarea acțiunilor partidului. Membrii organizației au fost și vor rămâne o forță politică, o voce a electoratului social-democrat. Sunt o parte vitală pentru partid, care își asumă eforturi uriașe, în pofida vârstei. Pentru aceasta felicit membrii și simpatizanții OPSD Suceava”, a spus Cobuz. Ea a subliniat că pentru toate aceste eforturi, PSD nu a încetat niciodată să își arate respectul și aprecierea pentru persoanele vârstnice. Deputatul social-democrat a arătat că Guvernul României, condus de coaliția PSD-ALDE, a crescut punctul de pensie considerabil, de la 871,7 lei, cât era în decembrie 2016, la 1.100 lei în iulie 2018, iar pensia minimă a crescut de la 400 de lei, cât era în ianuarie 2017, la 640 de lei în luna iulie 2018. „Toate aceste măsuri au venit în beneficiul a peste 6,1 milioane de pensionari. Mai mult decât atât, s-a eliminat plata CASS-ului pentru peste 2,2 de milioane de pensionari și scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei pentru 1,2 milioane de pensionari”, a declarat Maricela Cobuz.

Ea a spus că în luna iunie a acestui an, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a adoptat două programe de interes naţional de asistenţă pentru persoanele vârstnice, printr-o hotărâre de Guvern. Deputatul PSD de Suceava a precizat că aici este vorba despre „Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice” şi „Sprijin pentru autorităţile administraţiei publice locale din unele unităţi administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială”. Cobuz a spus că cele două programe vor fi implementate în perioada 2018 – 2020, iar Guvernul a alocat un buget de 115 milioane lei.

„Primul program vizează creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice singure sau a căror familie nu poate asigura îngrijirea necesară, cât şi prevenirea instituţionalizării persoanelor vârstnice. Al doilea program naţional vine în sprijinul autorităţilor publice locale în a-şi îndeplini atribuţiile privind organizarea, administrarea şi acordarea serviciilor sociale”, a explicat Maricela Cobuz. Ea a mai adăugat că actualul Guvern continuă să sprijine pensionarii din România, iar noul Proiect de Lege privind sistemul public de pensii este o dovadă a acestui fapt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz a prezentat principalele măsuri luate de actuala guvernare pentru persoanele vârstnice.
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz a prezentat principalele măsuri luate de actuala guvernare pentru persoanele vârstnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei