Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din fonduri europene

Amplu proiect de digitalizare a documentelor din Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană se pregătește să facă un pas important pentru a fi mai aproape de Era digitală. Mai exact, printr-un proiect în valoare de aproape 2,5 milioane de lei, urmează să fie puse la punct modalităţi de obţinere electronică a unor documente utile, care se eliberează de către administraţia locală, să fie făcute programări online, dar și să fie digitalizate arhivele, care ocupă foarte mult spaţiu.

„O direcţie importantă, pe care vrem să o dezvoltăm la primărie, este cea legată de digitalizare. Deja am depus un proiect pe fonduri europene, pe 21 septembrie, în valoare de 2.436.959 lei, din care primăria municipiului Suceava va suporta 2%, adică 48.739 de lei. Prin acest proiect intenţionăm să se obţină electronic certificatele de urbanism, înștiinţarea începerii lucrărilor de construire/desfiinţare, obţinerea certificatelor de nomenclatură stradală și adresă, eliberare certificat de atestare fiscală, autorizaţii de transport greu, eliberare abonament parcare – acolo unde va fi cazul, programare online la evidenţa persoanelor, precum și alte fluxuri de documente pe care le vom stabili în perioada următoare. De asemeni, în proiect este cuprinsă și digitalizarea arhivei municipalităţii, să o avem în format electronic”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru asta, municipalitatea intenţionează să se doteze cu aparatură de scanare, servere, echipamente de comunicaţie, multifuncţionale, echipamente pentru coduri de bare etc., dar este necesară și implementarea unui sistem de management documente cu funcţii și module noi de gestiune, precum și instruirea personalului.

Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplu proiect de digitalizare a documentelor din Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amplu proiect de digitalizare a documentelor din Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei