Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Alexandru Rădulescu: De la început, PSD şi-a exprimat clar adeziunea faţă de referendumul pentru familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a susţinut o declaraţie politică în care a subliniat faptul că Partidul Social Democrat şi-a exprimat în mod clar adeziunea faţă de referendumul pentru familie, care va avea loc pe 6 – 7 octombrie, şi a condamnat ipocrizia partidelor de opoziţie, care în ultimele zile şi-au schimbat atitudinea faţă de acest demers şi îşi îndeamnă membrii să meargă la vot. „Ne aflăm în săptămâna ce se va încheia printr-un moment extrem de important pentru poporul român, moment în care acesta este chemat să decidă, printr-un referendum, modificarea Constituţiei României, în sensul redefinirii căsătoriei ca uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Nu doresc să insist asupra argumentelor de ordin moral, spiritual, religios sau civic pentru acceptarea acestei definiţii pentru că ele au constituit de veacuri reperele evoluţiei poporului român. 

Însă aş vrea să evidenţiez raportul dintre Partidul Social-Democrat şi această iniţiativă cetăţenească promovată de peste 3 milioane de semnatari. De la început, Partidul Social-Democrat şi-a exprimat clar adeziunea faţă de acest demers civic, şi-a asumat susţinerea legislativă în Parlamentul României, precum şi organizarea referendumului prin guvernul social-democrat”, a spus Alexandru Rădulescu. El a subliniat că această poziţie a Partidului Social-Democrat este determinată de obligaţia unui partid politic de a promova, de a exprima voinţa cetăţenilor pe care îi reprezintă şi care, în situaţia de faţă, doresc să-şi definească fără echivoc valorile culturale, spirituale şi civice în care cred.

De asemenea, Partidul Social-Democrat, în calitatea sa de partid care şi-a asumat guvernarea, are obligaţia să asigure  existenţa, perpetuarea poporului român, educaţia corectă a tinerilor ce reprezintă viitorul României - fapt posibil doar prin fundamentarea familiei pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.

Partidul Social-Democrat are şi obligaţia, asumată deja, de a susţine opţiunile culturale, spirituale ale poporului român, ca expresie a suveranităţii naţionale a României, în calitatea sa membru cu drepturi depline în  Uniunea Europeană - instituţie a cărei deviză este <unitate în diversitate>”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

 

Rădulescu: Mult timp, PNL, USR şi PMP şi-au exprimat clar opoziţia faţă de solicitările celor peste trei milioane de români

Alexandru Rădulescu a dorit să remarce şi poziţia partidelor politice aflate în opoziţie, PNL, USR,  PMP, care, mult timp după debutul acestui demers civic, şi-au exprimat clar opoziţia faţă de solicitările celor peste trei milioane de iniţiatori, fapt demonstrat şi prin votul împotrivă exprimat, de unii lideri ai acestor partide, în Camera Deputaţilor şi în Senat sau prin îndemnul lor de a se boicota acest referendum. „Menţionez că unii parlamentari liberali suceveni, cu duplicitate evidentă, au absentat <strategic> de la vot, ceea ce înseamnă, de fapt, un vot <NU> faţă  de accepţiunea clasică a căsătoriei (cea dintre un bărbat şi o femeie) – vot pe care ar trebui să-l explice sucevenilor”, a spus Rădulescu. Deputatul PSD de Suceava a arătat că în ultimele zile se poate constata ipocrizia evidentă a reprezentanţilor acestor partide care şi-au schimbat poziţia şi îşi îndeamnă membrii să participe la vot văzând formarea unui val uriaş de susţinere a modificărilor Constituţiei, val susţinut de toate cultele din România şi de opiniile marii majorităţi a populaţiei.

„Sunt sigur că, şi de această dată, înţelepciunea şi ataşamentul poporului român faţă de adevăratele valori culturale şi civice vor triumfa, aşa cum s-a întâmplat şi în decembrie 2016, când românii au ales varianta programului de guvernare al partidului social-democrat, aşa cum se întâmplă şi în prezent prin susţinerea guvernării social-democrate ameninţată de interese antiromâneşti, prin mijloace nedemocratice”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Rădulescu: De la început, PSD şi-a exprimat clar adeziunea faţă de referendumul pentru familie.
 Vizualizări articol: 1731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Alexandru Rădulescu: De la început, PSD şi-a exprimat clar adeziunea faţă de referendumul pentru familie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei