Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Alături la bine și la greu

Sute de oameni au condus-o pe Jeni Mandachi pe ultimul drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu multă durere în suflet, sute de oameni au condus-o ieri pe ultimul drum pe Jeni Mandachi, una dintre femeile de succes din Suceava, foarte cunoscută pentru ceea ce a realizat alături de familia sa, apreciată datorită felului ei de a fi – veselă mereu, dar și datorită implicării active în viața comunității și la numeroase proiecte sociale, nu doar în municipiu, ci și în județ.

Tocmai de aceea, prietenii, rudele și colaboratorii s-au adunat miercuri pentru a o conduce pe ultimul drum, de acasă, din zona Hotelului Imperium, pe care îl administra, către Biserica „Sf. Ilie” ctitorită de Ștefan cel Mare și apoi cimitirul din apropierea acesteia. Numărul celor care doreau să fie prezenți a fost mult mai mare, dar, respectând dorința familiei, de a nu se ajunge în situația de a deranja pe alții, printr-o participare masivă, i-au fost alături cu gândul, rugându-se pentru liniștea sufletului ei.

Chiar și așa, alaiul care a pornit de acasă după slujba ținută de un sobor de preoți a format pe marginea drumului E85 o coloană care se întindea de la Hotel Imperium până la sensul giratoriu de la intrarea în municipiul Suceava. Cu toate acestea, traficul rutier a fost puțin afectat, alaiul mortuar fiind menținut pe marginea drumului, mergându-se cursiv, fără opriri, până la biserica din Sf. Ilie.

Alaiul avea în frunte purtătorii de prapuri, soborul de 10 preoți, limuzina funerară în care se afla Jeni Mandache, urmată îndeaproape de cei care i-au fost mai dragi în viață – soțul Ioan, cei doi fii, Ștefan și Andrei, nora Cristina, precum și alte rude și prieteni, pe care i-a avut alături la bine și la greu.

Împovărați de tristețe, aceștia au parcurs întregul drum în tăcere, copiii săi chiar cu mâinile încleștate pe marginile dricului, de parcă ar fi vrut să-l oprească, să o mai țină lângă ei, să le mai zâmbească o ultimă dată...

Doar că, pornită pe acest drum, fără întoarcere, mult prea devreme, la doar 58 de ani, în urma unei aprige lupte cu boala cruntă pe care a înfruntat-o cu zâmbetul pe buze, de dragul familiei și a celor din jur, Jeni Mandache s-a întors în pământul natal.

De profesie inginer textilist, cu studii făcute la Iași, la Facultatea de Tehnologia și Chimia Textelelor, Jeni Mandachi a devenit cunoscută încă din perioada anilor ‘90, când a fost președinte la Casa de Modă, în paralel demarând și o serie de afaceri, atât cu produse textile,  panificație și patiserie, cât și în domeniul distribuției de carburanți.

În perioada 2004 – 2008, Jeni Mandachi a avut un mandat de ales local, în cadrul Consiliului Local Suceava, unde s-a remarcat prin firea sa veselă, optimistă.

Ulterior s-a dedicat în totalitate familiei și afacerilor, ridicând la intrarea în Suceava un hotel de lux, zona fiind dezvoltată apoi prin realizarea altor investiții importante de către fiii săi, Andrei și Ștefan – Palatul Alexander, Magnificus Plaza și Mandachi Hotel.

Vestea plecării sale către cele veșnice a întristat mii de oameni care au cunoscut-o, mesaje de condoleanțe curgând necontenit, din toate direcțiile, atât direct, către familie, cât și indirect, prin mass-media și spațiul virtual, de duminica trecută și până în prezent. Dumnezeu să o odihnească în pace!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni au condus-o pe Jeni Mandachi pe ultimul drum.
 Vizualizări articol: 9278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Sute de oameni au condus-o pe Jeni Mandachi pe ultimul drum3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei