Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Astăzi începe construcţia noului ambulatoriu la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construcţia noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava începe astăzi. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că „nu avem timp să așteptăm, mi-aș dori să ajungem până la sfârșitul anului la nivelul zero”. Acesta a arătat, însă, că deși licitaţia de proiectare și execuţie a fost câștigată de o asociere de firme „cu experienţă” și „serioase”, ritmul lucrărilor „depinde de mai mulţi factori, dintre care cel mai important este vremea”. Construcţia policlinicii spitalului va fi realizată de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iași și Arhitectura Grafica Design Suceava, în asociere, cu Antramicons lider de proiect. Valoarea investiţiei este de 24,101 milioane lei, iar termenul termenul de finalizare este 18 septembrie 2019.

Construirea unui nou ambulatoriu de specialitate este o investiţie absolut necesară Spitalului de Urgenţă, deoarece cel actual nu mai face faţă numărului mare de prezentări, de 400-500 de pacienţi zilnic.

Policlinica din curtea spitalului va avea 6 niveluri, D+P+4 E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi, și va fi construită în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe, cu comunicare cu toate celelalte pavilioane.

În acest spaţiu generos vor fi prezente toate secţiile spitalului, fiecare cu modul complet, respectiv cabinet de consultaţii, sală de așteptare, sală de tratament și spaţiu pentru internare de zi, cu două, trei paturi, astfel încât un pacient să poată rămâne 12 ore sub supraveghere în spital.

Intenţia conducerii spitalului este să asigure un program cât mai lung în cele aproximativ 30 de cabinete din ambulatoriul integrat, pe două schimburi, mai ales pe specializările suprasolicitate, cum sunt neurologia, gastroenterologia, cardiologia sau urologia. De asemenea, vor fi separate cabinetele de consultaţii pentru copii de cele pentru adulţi.

O analiză comparativă arată că, dacă în perioada 2009-2017, în ambulatoriu veneau 37.000 de pacienţi, iar anul trecut numărul acestora a depășit 200.000.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe construcţia noului ambulatoriu la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi începe construcţia noului ambulatoriu la Spitalul de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei