Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Aproape 300 de metri cubi de lemn, confiscați în timpul unei acțiuni silvice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mare cantitate de lemn fără acte în regulă a fost confiscată în cadrul unei acțiuni organizate în perioada 25 septembrie- 2 octombrie de către polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Au fost efectuate 38 de controale, în timpul cărora au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.205 lei. Întreaga acțiune a dus la confiscarea unei cantități de 292,23 metri cubi de material lemnos, în valoare de 115.693 lei.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiștii din Dărmănești au fost sesizați de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți despre faptul că dintr-o pădure aflată în zonă au fost tăiați fără drept mai mulți arbori. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat la marginea unui drum forestier, în intersecția drumurilor ce fac legătura cu localitățile Pătrăuți, Lipoveni și Mitocu Dragomirnei, 28 de arbori din speciile carpen, stejar și tei de diferite dimensiuni care erau tăiați. Materialul lemnos era abandonat. În urma inventarierii, a fost stabilit un volum total de 62,130 metri cubi în valoare de 138.772 lei, fiind întocmit un dosar penal față de autori necunoscuți pentru comiterea infracțiunii de ,,tăiere ilegală de arbori”. De asemenea, în cursul zilei de vineri, o echipă mixtă formată din polițiști din Vatra Dornei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control la o unitate de debitat material lemnos din comuna Crucea. În prezența administratorului firmei s-a  inventariat materialul lemnos existent în depozit, iar în urma comparării cantităților cu stocul din evidențe, s-a constatat o diferență de 156,35 metri cubi lemn de  rășinoase, în valoare de 26.892 lei, cantitate pentru care administratorul nu a putut prezenta documente justificative. Oamenii legii au dispus amendarea operatorului economic și confiscarea valorică a materialului lemnos identificat. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, pentru lipsa documentelor de proveniență a lemnului deținut în depozit, întocmirea avizelor de însoțire a lemnului în mod necorespunzător, introducerea eronată a datelor în aplicația informatică pe linie de silvicultură și nedelimitarea corespunzătoare a depozitului.

În timpul desfășurării acțiunii de control, în timpul zilei de marți, o patrulă de poliție din Mălinia oprit în comuna Baia o autoutilitară MAN,  condusă de un localnic de 37 de ani. În urma controlului efectuat polițiștii au constatat că cel de la volan nu avea aviz de însoțire pentru lemnul transportat, ocazie cu care a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini. Aici, împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, poliţiştii au inventariat cantitatea de 13,644 metri cubi lemn de foc, în valoare de 1882,87 lei, fără acte de proveniență.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, polițiștii luând măsura reținerii autoutilitarei, care a fost indisponibilizată la ocol. Bărbatul de la volan a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de metri cubi de lemn, confiscați în timpul unei acțiuni silvice.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 300 de metri cubi de lemn, confiscați în timpul unei acțiuni silvice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei