Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 222 (6932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Jungla de pe șosele

Două accidente grave în aceeași noapte, în timp ce doi tineri fugeau de polițiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri care încercau să-și piardă urma de polițiști au fost implicați în accidente rutiere grave, unul intrând cu mașina într-un cap de pod, iar celălalt într-un magazin. În total, cinci tineri au ajuns la spital, din care trei cu leziuni grave. Ulterior, polițiștii aveau să afle de ce nu au oprit cei doi: unul avea permisul de conducere anulat, iar celălalt nu avea deloc permis de conducere.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri confirmă din nou, dacă mai era nevoie, că șoselele din județ sunt împânzite de șoferi pericol public.

 

O mașină în care se aflau patru tineri a intrat prin peretele unui magazin

Primul accident a avut loc marți noapte, în jurul orei 23.40.

La Marginea, un echipaj de poliție a încercat să oprească un VW Passat, însă șoferul nu a oprit.

Pe DJ 209 K, pe raza comunei Marginea, pe direcția de deplasare dinspre Volovăț către Marginea, șoferul a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă la stânga, a părăsit carosabilul și s-a izbit frontal de zidul magazinului aparținând „Garoafa Societate Cooperativă”. 

Pompierii militari deplasați la fața locului au găsit în mașină patru tineri, din care unul era încarcerat.

Trei dintre ei au suferit leziuni și au fost duși la Spitalul municipal Rădăuți.

Conform primelor investigații medicale, doi dintre tineri au suferit leziuni grave. Printre ei și șoferul, Vasile Betean, în vârstă de 23 de ani, din Vicovu de Sus, și un minor de 17 ani, fratele primului.

 Din accident a rezultat distrugerea zidului magazinului, a mai multor produse din interior, frigidere și corpuri de mobilier.

În urma interogării bazei de date a Poliției s-a constatat că tânărul care a condus nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.

 

A fugit de polițiști, dar s-a oprit într-un cap de pod

Și mai grav a fost accidentul produs în jurul orei 0.50, pe DN 17, la Stroiești. 

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a ajuns în stare gravă la spital,  după ce a intrat cu Mercedesul pe care îl conducea într-un podeț din beton, în timp ce încerca să fugă de polițiști. La acea oră, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a făcut semnal de oprire pe DN 17, la ieșirea din Suceava spre Humor, șoferului unui Mercedes E 270, cu număr de înmatriculare provizoriu și cu volan pe dreapta.

Șoferul nu a oprit și a accelerat spre Stroiești, cu poliția după el.

În zona comunei Stroieşti, șoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Mașina a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu structura betonată a unui podeţ.

Impactul a fost deosebit de violent, mașina fiind grav avariată.

Echipajul de descarcerare al pompierilor militari deplasat la fața locului a găsit în mașină doi tineri, ambii încarcerați, din care unul era inconștient.

 

Fugarul este în stare gravă

Tânărul care se afla la volan, Andrei Strugariu, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, a ajuns la spital în stare foarte gravă, în comă de gradul II și III, în urma unui politraumatism sever, cu traumatism cranian, traumatism toraco-abdominal și alte leziuni.

Ieri, acesta se afla internat în Secția de Reanimare, în stare ușor ameliorată, dar cu prognostic rezervat.

În mașină se mai afla un tânăr în vârstă de 30 de ani, care a suferit și el leziuni grave: un traumatism cranio-facial cu comoție cerebrală și suspiciuni de fracturi la membre.   

În urma verificărilor efectuate în baza de date s-a constatat că șoferul are permisul de conducere anulat. Autoturismul Mercedes avea autorizaţia provizorie de circulaţie valabilă doar până la 1 octombrie.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Există suspiciuni că tânărul de 30 de ani ar fi fost și băut, dar acesta nu a putut fi verificat cu etilotestul. I s-au recoltat însă probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 

Accidente grave în timpul curselor de urmărire cu poliția 

Șoferii care refuză să oprească la semnalul agenților de poliție și accelerează brusc, încercând să-și piardă urma, se expun unui risc major de accidente. Au fost multe cazuri relativ recente în care astfel de urmăriri s-au terminat prost pentru fugari, aceștia fiind implicați în accidente grave. Riscul este foarte mare și pentru polițiști. În ultimii ani, doi polițiști au fost răniți grav după accidente în timpul unor urmăriri, în timp ce unul a decedat.

Un accident în care a fost rănită grav o polițistă a avut loc chiar la Marginea, unde s-a petrecut și unul dintre accidentele de marți noapte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două accidente grave în aceeași noapte, în timp ce doi tineri fugeau de polițiști.
 Vizualizări articol: 3665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două accidente grave în aceeași noapte, în timp ce doi tineri fugeau de polițiști5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei